Smarve pagarsėjusioje pietinėje Klaipėdos dalyje AB „Klaipėdos vanduo“ specialistai vadovams pateikė įrodymų, kad nevalytos nuotekos keliauja į Smiltelės upelį. Klaipėdoje šis upelis įteka į Kuršių marias, tad vanduo pasiekia ir Baltijos jūrą. Nemažai namų pietinėje miesto dalyje administruojanti L. Girskienė sako, kad išvydusi dokumentą nusprendė kreiptis ir į prokuratūrą, kad būtų surasti nuotekų vamzdžius daugiabučiuose įrengę statybininkai.

Moteris sako, kad ir pati prašys „Klaipėdos vandenų“ pagalbos, mat nori išsiaiškinti, ar tokių pačių naujienų nesužinos ir apie savo administruojamus namus.

„Man tai staigmena, tačiau yra atsakymas, kodėl pietinė Klaipėda smirda. Pakaitinus saulei kyla tas kvapas. Čia – viena iš versijų, kurią buvome iškėlę, vaikščiojome po namus ir prašėme gyventojų, kad, pajutę smarvės protrūkį, išeitų į lauką ir apeitų namą. Vieni sakė, kad smirda, kiti, kad nieko nejaučia prie šulinių. Manėme, kad galbūt kažkas kažką pila.

Yra ir nuotraukų, kai atvažiuodavo mašinų prie šulinių. Bet į kokius šulinius kas sujungta, mes tikrai nežinojome. Gal turėtų žinoti „Klaipėdos vanduo“ arba greičiausiai taip padaryta dar statant namus, kai juos statė statybų kooperatyvai. Mano administruojami namai šalia, turi didelę bendriją, 19-os namų, tai tikrai kreipsiuosi su klausimais, ar neišlįs tokių dalykų, apie kuriuos žmonės nežinojo“, – sako L. Girskienė.

Aktyviai dėl miesto švaros akcijose su visuomenininkų organizacijomis dalyvavusi L. Giskienė yra išrinkta į miesto tarybą. Kovos su smarve mieste ji nenutraukė, sako, kad vis naujos žinios, tiek skandalas dėl „Grigeo“, tiek šis, šokiruoja, kad šiais laikais dar gali vykti tokių dalykų. Visgi moteris tvirtina netikinti, kad iš daugiabučių pačių gyventojų iniciatyva buvo sumanyta taip savavališkai prisijungti prie lietaus nuotekų ir apeiti valymo įrenginius.

Tiesa, „Klaipėdos vandenų“ duomenimis, vienas namų galimai patenka į L. Girskienės administruojamųjų sąrašą, tačiau moteris sako, kad tai kažkoks nesusipratimas, nurodytas namas nėra jos žinioje.

Dokumentą paviešinusi moteris iš pradžių metė šešėlį ant įmonės „Klaipėdos vanduo“, tačiau pripažino, kada iki pirmojo nuotekų šulinio visi namo vamzdynai yra namo administratoriaus žinioje.