„Mažiau lakt reikia ir raitytis, ir nieko nebus“, – savo instagramo paskyroje rašė, kaip matoma iš viešo vaikino profilio, sostinės pareigūnas Livijus S. Taip pat jis dirba su policininku, kuris yra įvardijamas kaip geriausias Lietuvos policijos pareigūnas.

Įrašo kopija socialiniame tinkle pirmiausia pasidalijo internautė Salomėja. Ji išsakė savo nuomonę: „Galiu tik pasakyti, kad tokie žmonės su (tokiu) požiūriu kaip šis turi būti nušalinti nuo pareigų ir privalomai lankyti terapiją.“

Internautės viešu įrašu apie tai, kad pati auka kaltinama dėl žiauraus elgesio su ja, pasidalijo Lietuvos influenceriai.

Fausta Marija Leščiauskaitė baisėjosi tokiu policininko pasakymu: „Tik primenu Lietuvos policijai, kad pareigūnų elgesys lemia pasitikėjimą jais. Pagalvokite – kiek prievartos aukų, kurie bijos į jus kreiptis (ir kurios gali būti jūsų pačių dukros ir sūnūs) jums tai kainuos. Jeigu toks pareigūnas nebus nušalintas nuo darbo, tada ir aš nebežinau, ar galiu jumis pasitikėti. Tai ciniška. Tai šlykštu. Tai didžiulė gėda.“

Saugirdas Vaitulionis taip pat negailėjo kritikos strėlių: „Lietuvos policija, dar vienas jūsų herojus! Jūs man gal galit pasakyt, kaip žmonės su tokiu požiūriu iš viso gali dirbti policijoje?“

„Delfi“ kreipėsi į Lietuvos policiją ir paprašė įvertinti tokius pareigūno pareiškimus viešojoje erdvėje. Policijos departamento Komunikacijos skyrius teigė, kad informacija apie pareigūno išsakytą nuomonę perduota vadovams.

„Jie priims sprendimą dėl tolesnių veiksmų. Tokia viešai išreikšta pareigūno nuomonė vertinama neigiamai.

Policijos sistemos darbuotojai nuolat instruktuojami dėl elgesio ir pasisakymų viešojoje erdvėje, jiems primenami principai, kuriais akcentuojama, kad darbuotojų bendravimas turi būti etiškas, skelbiama ir pasidalinta informacija tiksli, teisinga, nešališka, neprieštaraujanti organizacijos puoselėjamoms vertybėms, Lietuvos Respublikos įstatymams.

Pabrėžiama, kad darbuotojai neperžengtų bendravimo kultūros ribų (negali būti bendraujama įžeidžiai, vartojant necenzūrinius žodžius, netoleruojamas kitas netinkamas policijos sistemos darbuotojui bendravimas, diskredituojantis policijos profesiją)“, – rašoma komentare „Delfi“.

Pasak departamento, nors socialinių tinklų paskyra yra asmeninė, pareigūnai turėtų suprasti, kad tai – vieša erdvė, tad joje derėtų atitinkamai elgtis.

Papildyta 12:06

Informacija apie šį pareigūno pasisakymą pasiekė net Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininką Saulių Gagą.

Anot jo, pareigūnas bus nusiųstas į pareigūnų etikos komisiją. Bus svarstomi šio pareigūno pasisakymai viešojoje erdvėje.

Nuskriausta 18-metė

DELFI primena, kad, pirminiais policijos duomenimis, vasario 15 dieną, 2.12 val., buvo gautas pranešimas, kad sostinės centre įsikūrusiame naktiniame klube „Metelica“ išžaginta ir sumušta jauna mergina.

Pranešėja, nuskriaustos merginos draugė, teigė, jog smurtautojas vis dar klube, reikia ne tik policijos, bet ir medikų pagalbos. Atstovė spaudai pasakojo, kad šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d. (išžaginimas). Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Į policijos įstaigą tą naktį pareigūnai pristatė 1998 metais gimusį vaikiną. Duomenų, ar jis buvo uždarytas į areštinę, nėra. Pareigūnai tiria įvykio aplinkybes. Su byla susipažinęs prokuroras suteiks daugiau informacijos.