43 metų pareigūnas į pensiją išleistas vasario 10 dieną.

Laikraštis anksčiau yra aprašęs G. Sklado ir Kauno policijos viršininko Dariaus Žukausko apsilankymą verslininko Raimondo Karpavičiaus viloje Tenerifėje, Ispanijoje praėjusių metų liepos 22 dieną.

„Lietuvos ryto“ duomenimis, 2019 metų liepą tuometinis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vadovas G. Skladas ir Kauno apskrities VPK viršininkas D. Žukauskas, kuris buvo išėjęs tėvystės atostogų, drauge su advokatu iš Lietuvos atvyko į verslininko vilą ir pareikalavo, kad name poilsiavę žmonės per dvi valandas išsikraustytų. Leidinio duomenimis, tuomet jau vyko kova dėl sergančio verslininko palikimo. Atvykėliams buvo iškviesta policija.

D. Žukauskas „Lietuvos rytui“ teigė, kad palydėti į Tenerifę paprašė vilnietis advokatas, nes atlikdamas profesinę pareigą esą jautėsi nesaugus.

D. Žukauskas nuo praėjusių metų lapkričio 4 dienos yra nušalintas nuo Kauno apskrities VPK viršininko pareigų, o G. Skladas buvo laikinai perkeltas vadovauti Kaišiadorių policijos komisariatui.

Kauno policijoje taip pat atliekamas patikrinimas dėl gautos informacijos atliekant ikiteisminį tyrimą, kuriame Kauno policininkas Donatas Karalukas įtariamas dengęs nelegalų verslą paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų.