Sekmadienį po pietų senosiose Kauno kapinėse, Ramybės parke būriavosi kiek daugiau, nei dvi dešimtys vėliavomis nešinų žmonių. Pasibaigus oficialiems šventiniams renginiams savo narius į eitynes pakvietė Tautininkų sąjungos Kauno skyrius ir organizacija „Santakos Romuva“.

Viešoje erdvėje apie planuojamą eiseną nebuvo nieko skelbiama. Apie planuojamą renginį sužinota tik savaitės pabaigoje, kai į Kauno savivaldybę prašydami išduoti leidimą kreipėsi organizatoriai.

„Mes skelbėme tik savam rate, kad renginys bus. Turime savo senąjį, paprotinį tikėjimą, norime nueiti į sakralias vietas, kurios sutampa ir su Kauno visuomenei (sakraliomis – DELFI) vietomis, bet mes eisime ir iki aukuro Santakoje. Nepradėjome nuo bažnyčios, o nuo šio Ramybės parko“, – portalui DELFI sakė Tautininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininke ir organizacijos „Santakos Romuva“ valdybos pirmininke prisistačiusi Danutė Jasiulionienė.

Tautininkų eitynės Kaune

Nuo Ramybės parko negausi eisena patraukė Kauno centro link. Žygiavę tautininkai ir pagonys nešė vėliavas, iš garso kolonėlės sklido patriotinės dainos. Nors kauniečiai raginti prisijungti prie eisenos, tačiau norinčių tai padaryti daug neatsirado.

Negausią eiseną prižiūrėjo keletas policijos pareigūnų, incidentų užfiksuota nebuvo. Tiesa, Karo muziejaus sodelyje jos dalyviai kelis kartus skandavo prieštaringą vertinamą šūkį „Lietuva – lietuviams“.

Tautininkų eitynės Kaune

Tautininkų eisenoje buvo galima matyti bent du asmenis, anksčiau dalyvavusius teismo už šnipinėjimą Rusijai laukiančio, prieštaringai vertinamo politiko Algirdo Paleckio šalininkų mitinguose.

Vienas jų, kaunietis Aras Vyturys Sutkus tikino A. Paleckio suburtam politiniam judėjimui nepriklausantis, tačiau neneigė pritariantis kai kurioms idėjoms.

Jis minėjo eitynėse atstovaujantis neformalų, teisiškai neregistruotą judėjimą „Susitelkimas“, pretenduojantį tapti savotišku diskusijų klubu, kur partijos galėtų susitarti dėl bendrų pažiūrų bei nuostatų. Pasak A. Sutkaus, šiuo metu neformalioje organizacijoje norą dalyvauti išreiškė 8 politinių partijų bei eilės visuomeninių organizacijų nariai.

Tautininkų eitynės Kaune
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)