Laisvės partijos komunikacijos skyriaus atstovas Audrius Feigelovičius, kalbėdamas apie priežastis, kodėl Lietuvai reikia šios partijos, aptarė ir buvusius partijos kolegas – Liberalų sąjūdžio atstovus. Buvusį tos partijos pirmininką Eugenijų Gentvilą A. Feigelovičius apibūdino kaip vis dar atsuktą „nuodų buteliuką“

Kalbėdamas apie didžiausią nusivylimą politika – 2016 metų gegužės mėnesį, kai „įkliuvo“ Eligijus Masiulis, Laisvės partijos komunikacijos skyriaus atstovas teigė, kad naujos partijos pirmininkės Viktorijos Čmilytės–Nielsen išrinkimas buvo geriausia, kas galėjo atsitikti. Visgi, nepakankama.

„Aišku, aš kalbu labai konkrečiai, apie Liberalų sąjūdį, E. Masiulį, paskolas, dėžutes ir visą šitą košmarišką fiasko. Ir kas realiai nutiko, buvo viltis ir jos realiai, nebeliko, ji dingsta per sekundę. Aš, aišku, negaliu sakyti kitaip, Liberalų sąjūdyje yra daug gerų žmonių. Man asmeniškai labai patinka naujoji partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen. Be abejonės, ji yra geriausia, kas galėjo atsitikti šiai partijai. Bet tai nėra pakankamai“, – kalbėjo jis.

Aušrinė Armonaitė

„Ir žinote kodėl? Nes ten yra dar vienas atidarytas, garuojantis nuodų buteliukas vardu Eugenijus. Ir nesvarbu, kokias pastangas įdėsi ir investuosi, kiek tu stengsiesi, pirmininkė puiki, bet vis tiek viskas aplinkui būna užnuodyta, net vysta gėlės kambaryje“, – iliustratyviai buvusį Liberalų sąjūdžio vadovą vertino Laisvės partijos komunikacijos atstovas A. Feigelovičius.

Vertybių kaip vyšnių rankioti negalima

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė šių teiginių komentuoti nenorėjo, tik juokėsi, kad A. Feigelovičiaus pranešimo turinys nebuvo derintas.

Paklausta apie ateitį ir galimus koalicijos partnerius, partijos pirmininkė teigė, kad svarbiausias aspektas – kad programa tarp partnerių būtų suderinama.

„Švietimo pertvarkos, žmogaus teisių klausimai, ateities ekonomikos plano elementai, kad jie ten būtų. Jei jie ten bus, mes labai ryžtingai eisime, norime prisiimti tą atsakomybę. Esmė yra tokia, kad Lietuva dabar klumpa, kapanojasi. O mes norėtume, kad ji rimtai ir ryžtingai eitų į priekį“, – Delfi po Laisvės partijos Tarybos posėdžio sakė A. Armonaitė.

„Suprantu, kad politika yra grįsta ir kompromisais, galime atsitraukti nuo raudonų linijų, bet nesiruošiame daryti kompromisų su pamatiniais mūsų prioritetais. Manau, kad tai yra sąžininga – mes turime neišsirinkinėti kaip vyšnaitės vienos ar kitos Vakarų liberalios demokratijos vertybės. O jas visas priimti ir įgyvendinti“, – sakė jis.

Politikė teigė, kad kol kas su kitomis partijomis kalbėjosi dėl to, jog būtų gerai, kad „lyderis prieš lyderį“ nekovotų. „Tai yra pagrindas, o toliau, žinote, ten, kur gali laimėti, eini ir tą darai“, – aiškino ji.

„Aš manau, kad viskas yra įmanoma, o labai svarbu pakilti nuo to populizmo, nuo buities, pletkų ir apkalbų. O mes norėtume apie politinį turinį“, – kalbėjo Seimo narė A. Armonaitė.