Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė susirinkusiems partiečiams sakė, kad Lietuva rudenį rinksis savo ateities kelią – klestėjimo, ar kaip sako politikė – „murkdymosi“.

„Kodėl yra valstybių, kurios yra laimingos, turtingos, veikia įstatymas, kur žmonės užsidirba pinigų, džiaugiasi žmogaus teisėmis. Ir yra kitų, kurios yra žlungančios. Du pavyzdžiai iš knygos: Venecija buvo kadaise pasaulio prekybos centras – jie norėjo dalyvauti sprendimų priėmime, nes jie miestą kuria. Tačiau siaura aristokratija sakė ne, nes tai grėsmė mūsų išlikimui – šie visi inovatoriai“, – partijos Tarybos posėdyje kalbėjo A. Armonaitė.

Ji teigė, kad būtent dėl to šis miestas ir nebėra toks galingas ir svarbus. Politikės teigimu – jis murkdosi.

Seimo narė A. Armonaitė teigė, kad mūsų šalis šiuo metu yra pasirinkimo kryžkelėje.

„Manau, kad Lietuva yra tam tikroje kryžkelėje, pasirinkimuose, kuriuos darė tos valstybės, ir tie mietai, kurie arba iškilo, arba toliau murkdosi. Šiandien Lietuvą valdo žmonės, kurie save vadina valstiečiais, bet iš tikrųjų, jie yra buvę kolūkiečiai. Jie proteguoja stambius žemvaldžius, stambius „Agrokoncernus“. Svarbu paminėti – jie nemoka mokesčių, savo veikla teršia gamtą ir dar jie lipa kuriantiems ir dirbantiems žmonėms ant galvos“, – teigė A. Armonaitė.

Jos žodžius palydėjo plojimai, kuriuos Laisvės partijos pirmininkė pavadino „liūdesio aplodismentais“.

Seimo narė teigė, kad pasaulio matę, ar norintys pamatyti asmenys neturi savo balso, neturi jų interesus atstovaujančios partijos.

„Ir yra žmonės, kurie yra matę pasaulio, nori jį pamatyti, nori savo vaikams geresnio išsilavinimo, yra dirbantys, mokantys paskolas, jie nori perspektyvos. Ir šiandien tų žmonių niekas neatstovauja, šiandien jie yra neįsileidžiami į tą sistemą“, – apie esminę problemą kalbėjo Seimo narė.

A. Armonaitė įkando ir valdantiesiems dėl to, kad pamiršo miestiečius.

„Kas jei ne mes geriausiai atstovausime jaunimui, sąžiningam verslui, nuosekliai kalbėsime apie mokytoją, mediką, apie tų profesijų žmonių reikalingumą mūsų ateičiai. Miestiečiai – dar viena pamiršta ir nuengta žmonių grupių, kurios niekas neatstovauja. (…) Mums reikia padaryti taip, kad tų žmonių balsas būtų girdimas“, – teigė ji.

„Šie metai yra lūžio metai ir padarykime taip, kad šioje kryžkelėje Lietuva pasirinktų augimo ir klestėjimo, o ne murkdymosi kelią“, – teigė partijos pirmininkė.

Ne kompromisas

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius Laisvės partijos tarybos posėdyje sakė, kad ši partija turi dvi pagrindines misijas – žmogaus teisės ir švietimas. Yra ir trečia misija, tačiau ji dar neišplėtota.

„Bet apie ekonomiką mums dar reikia padaryti keletą žingsnių, kad mus girdėtų ir išgirstų“, – sakė jis.

Vilniaus miesto meras tikino, kad didelė klaida žiūrėti į ekonomiką, neatsižvelgiant į žmogaus teisių aspektą.

„Man atrodo būtų didelė klaida, jei mes ekonomiką suprastume taip, kaip dažniausiai kalbama apie tai. Man atrodo pradžia yra kitur, ji glūdi žmogaus teisėse. Nes, pagalvokime patys, ar mes galime kalbėti apie žmogaus teises, jei mes atimame žmogui laisvas galimybes užsidirbti duonai kasdieninei. Ar mes galime kalbėti apie kūrybą, jei ją uždarysime tapyme, scenos menuose, o kurti daiktus ir paslaugas, yra kažkas kitas“, – svarstė jis.

Politikas ragino neapibrėžti partijos kaip esančios „tarp“.

„Šiandien pasaulyje vyksta kova tarp gėrio ir blogio, tarp tiesos ir melo. Kviečiu labai aiškiai suvokti, kad mes pasirenkam pusę ir ją atlaikome. (…) Mums svarbu suvokti, kad mes nesame kompromisas tarp gėrio ir blogio. Ne, mes esame tie, kurie sutelks gėrio jėgas ir laimėti“, – kalbėjo Vilniaus miesto meras R. Šimašius.

Delfi primena, kad Laisvės partija susikūrė pernai vasarą, kai dalis narių atskilo nuo Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio, besiruošdami savivaldos rinkimams. Šiai partijai priklauso ir buvęs Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas, Vilniaus miesto meras R. Šimašius.