A. Verygos teigimu, vienam ministrui kuruoti kelias sritis, pavaduojant kitą ministrą, nėra lengva. Šiuo metu ieškomą ekonomikos ir inovacijų ministrą laikinai pavaduoja energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

„Labai gaila, kad situacija taip susiklostė. Kandidatą aš pažįstu, jis tikrai ilgai dirbo premjero komandoje. Manau, kad tai yra labai kompetentingas, savo sritį žinantis žmogus, na, bet ne mano valioje šituos sprendimus priiminėti“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Veryga.

„Norėtųsi, kad komanda būtų pilna ir kad nereikėtų vienam ministrui kelių sričių kuruoti, nes puikiai žinau, kaip yra sudėtinga net ir vienoje srityje dirbti – kiek daug iššūkių yra, bet yra kaip yra. Tiesiog taip susiklostė situacija“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad, gruodį Virginijui Sinkevičiui tapus eurokomisaru, atsilaisvino energetikos ir inovacijų ministro kėdė. Premjeras Saulius Skvernelis sausį prezidentui Gitanui Nausėdai pateikė savo komandos nario L. Savicko kandidatūrą.

Vis dėlto prezidentas atsisakė skirti L. Savicką į ekonomikos ir inovacijų ministrus. Tai, kad šalies vadovas nemato L. Savicko, dirbančio S. Skvernelio Ministrų Kabinete, trečiadienį pranešė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Premjeras S. Skvernelis tuo metu teigė nujautęs, kad prezidentas nepaskirs L. Savicko į ekonomikos ir inovacijų ministrus, ir neatmeta, kad pagrindinė to priežastis – valdančiųjų sprendimai dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus.

„Matyt, skyrimo į ministrus ir kitas pozicijas būdas bus panašus ir ateityje – tai, žinoma, pamatysime jau rudenį, kada po rinkimų bus formuojama nauja Vyriausybė“, – teigė S. Skvernelis, neatmesdamas galimybės, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerija gali likti be vadovo ir iki Seimo rinkimų rudenį.