Apie šį sprendimą kartu pasitikti Seimo rinkimų iššūkius politikai prakalbo trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje.

N. Puteikis sakė, kad su A. Juozaičio politine jėga derins tiek pozicijas, tiek rinkimines programas, tiek ir veiksmus po rinkimų.

„Norime kartu pristatyti bendrą Santalkos ir Centro partijos poziciją. Tiek jie, tiek mes, nuolat gauname iš rinkėjų skambučius, gatvėje žmonės užkalbina, klausia, kodėl mes esame atskirai, kodėl ne kartu. Norime pranešti, kad pradėjome derinti pozicijas, programą, priešrinkiminius ir porinkiminius veiksmus“, – sakė N. Puteikis.

„Mes susitarsime taip, kad tas septyniasdešimt apygardų, kur vienmandatininkai žmonės, mes išrikiuosime po 35 kandidatus (...) ir vieni kitus remsime. Bendro sąrašo nebus, bus susitarimas ir draugiškai susitarsime“, – sakė A. Juozaitis.

„Visiškai yra aišku, kad vienmandatėse nekonkuruosime“, – patvirtino N. Puteikis.

A. Juozaitis ironiškai tikino, kad kai tiek daug „mažų ir piktų“, jie rodo naują pavyzdį – vienijasi.

„Kai šitiek daug skaidomasi, tiek daug mažų ir piktų, mes parodome, kad esame daug solidesni ir rimtai galvojame apie 10 ir 100 tūkstančių žmonių, kurie mus mato kaip ateitis bendrą jungtinę jėgą. Ta jėga, kaip du apskritimai yra susilietę, ateityje tie apskritimai dar turėtų judėti link vieno centro, tai turėtų nutikti po rinkimų“, – sakė filosofas.

Naglis Puteikis, Tomas Tomilinas

A. Juozaitis sakė tikintis, kad bendromis vertybėmis paremta partijų bendrystė išaugs į valdančiąją koaliciją kitame Seime. Ir prie jų, anot filosofo, jungsis ir kitos jėgos.

„Mes ateiname su keliomis idėjomis, dėl kurių dabar jau apsitarėme, tada ir bus didžioji koalicija, į kurią ir vienysis kiti“, – teigė jis.

A. Juozaitis teigė, kad viena iš pagrindinių idėjų – Seime įsigalėjusios korupcijos stabdymas. Taip pat – Tautos rūmų – Senato sukūrimo mintis.

Lyderiai minėjo, kad po rinkimų siūlys iki 100 narių mažinti Seimą ir sukurti 40 narių Senatą – kaip vidinę korupcijos prevencijos struktūrą parlamente.

N. Puteikis pabrėžė, kad viskas bus paremta vertybėmis.

„Mes džiaugiamės, kad A. Juozaičio vadovaujamos partijos ir mūsų partijos idėjos daugelių atvejų sutampa, jas dabar gludiname. Bandome daryti bendrą pareiškimą, mes siūlome veiksmų programoje akcentuoti vertybinį elementą – tautinį, patriotinį, antikorupcinį, antioligarchinį dalyką“, – sakė jis.

Filosofas taip siūlė, kad Seimo nariais būtų leidžiama būti tik dvi kadencijas iš eilės.

„Paskui eitų į atostogas ir tik po to galėtų vėl dviem kadencijoms. Kodėl prezidentas gali būti tik dviem kadencijoms, o Seimo nariai be pabaigos? Jie nori, kad mirtų ir surengtų jiems iškilmingas laidotuves?“ – ironizavo A. Juozaitis.

Seimo rinkimai bus rengiami šių metų spalio mėnesį.