Valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plane buvo numatyta pernai MRU reorganizuoti prijungiant jį prie VGTU.

Universitetai Vyriausybei turėjo pateikti reorganizavimo sąlygų, reorganizavimo plano ir po reorganizavimo veiksiančio universiteto statuto projektus.

Tačiau abiejų aukštųjų mokyklų nuomonės dėl konsolidavimo būdo iš esmės išsiskyrė, universitetų tarybos iškėlė specialiąsias reorganizavimo sąlygas, todėl susitarimas dėl reorganizavimo nebuvo pasiektas, nurodoma projekto lydraštyje.

Vyriausybei siūloma atsisakyti šių universitetų sujungimo.

Taip pat siūloma visus VGTU fakultetus sutelkti Saulėtekyje – sostinės studentų miestelyje. Dabar universiteto fakultetai be Saulėtekio išsidėstę įvairiose sostinės vietose.

„VGTU optimizavimas bus įgyvendinamas iš lėšų, gautų pardavus fakultetų pastatus Naugarduko ir J. Basanavičiaus gatvėse. Investicijos patvirtintos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir VGTU susitarimu“, – teigiama projekte.

Vyriausybė dar pernai rugsėjį atidėjo minėtų dviejų aukštųjų mokyklų jungimąsi iki 2022-ųjų pabaigos, universitetams prašant ilgesnio pereinamojo laikotarpio, taip pat didesnio finansavimo.

Vyriausybės 2017 metų lapkritį patvirtintas universitetų pertvarkos planas numatė, kad šalyje tuomet veikiantys 14 valstybinių universitetų būtų pertvarkomi į devynis.

Tačiau pavyko padaryti mažiau – prie Vytauto Didžiojo universiteto prijungti Edukologijos ir Aleksandro Stulginskio universitetus, prie Vilniaus universiteto jungiamas Šiaulių universitetas.