Ir nors Rimantas Jonas Dagys užsimena apie galimą sąjungos pirmininko poziciją, R. Masiulis tikina ateinančiuose Seimo rinkimuose nebedalyvausiantis.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ naują sąjungą subūręs politikas patvirtino, kad taip pat prisijungti kviečiamas ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, kuris atsakymo dar neturi.

R. J. Dagys laidoje sakė kalbėjęs su R. Masiuliu bei V. Pranckiečiu: „Tarp kalbančių apie tuos žmones yra ir šitie, su jais yra diskutuojama. Jei jie apsispręs ateiti, tai, aš manau, tvarkoj, viskas gerai, nes jų pasaulėžiūra yra labai artima, bet tai yra jų asmeninis apsisprendimas, ar jie norės tai daryti, ar ne“.

Tuo tarpu, R. Masiulis patikino apskritai pasitrauksiąs iš politikos: „J.R.Dagys yra mane kalbinęs. Kaip ir ne viena kita partija. Tačiau mano kelias suka į verslą, ne politiką. Rinkimuose dalyvauti neplanuoju“, – portalui 15min.lt nurodė R. Masiulis.

„Delfi“ primena, kad pastarosiomis savaitėmis R. Masiulis sulaukė itin daug kritikos iš „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio, kuris kaltina buvusį ministrą nepotizmu.

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis sakė, kad R. Karbauskio puolimas buvusio susisiekimo ministro R. Masiulio atžvilgiu gali būti nulemtas ne tik politinių, tačiau ir verslo grupių interesų. R. Karbauskis tuomet apkaltino patarėją „fantazuojant“, bet neatstovaujant prezidentui.