Snaigės iš dangaus pradėjo kristi apie 8 valandą ryto. Temperatūra pirmadienio rytą svyravo apie 0-2 laipsnius šilumos.

Iškritus sniegui - sostinėje vienas po kito pasipylė ir eismo įvykiai. Feisbuko grupėje žmonės dalijosi informacija apie eismo įvykius kelyje Vilnius-Kaunas, Nemenčinės plente.

9 valandos duomenimis, Anykščių, Molėtų ir Vilniaus rajonuose eismo sąlygas sunkina plikledis.

Rytų, šiaurės rytų, pietų ir vidurio Lietuvoje kelių dangos slidžios, vietomis su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis.

Vilniaus miesto vairuotojų informacinėje sistemoje sviesoforai.lt eismo įvykių kol kas neužfiksuota. Anot portalo informacijos, grūstys formuojasi tik Olandų gatvėje, prie šv. Petro ir Povilo bažnyčios esančio žiedo Antakalnyje bei Kareivių-Kalvarijų gatvių sankryžoje.

Anot kelius prižiūrinčios įmonės Grinda, sniego valymo technika ir toliau dirba Vilniaus gatvėse, o viešasis transportas kursuoja be didesnių trikdžių.

„Ant iš anksto nubarstytų gatvių sniegas jau nutirpo, tačiau vietomis – ypač miškingose mažesnio eismo intensyvumo gatvėse – galimi ruožai su prispausto sniego sluoksniu“, – rašoma pranešime.

Tiesa, sinoptikų prognozės ilgesnio sniego užsibuvimo nežada - šalyje dieną prognozuojama šlapdriba su lietumi, o temperatūra svyruos tarp 4-8 laipsnių šilumos.

Pirmadienį išliks sudėtingos orų sąlygos. Naktį įsisiautėjęs pietvakarių krypties vėjas šiandien daugelyje rajonų vis dar gūsiuose sieks 17-22 m/s, šalies vakaruose pirmoje dienos pusėje vietomis jis kartais stiprės iki 23-26 m/s. Orai bus nemalonūs ir dėl gausesnių kritulių: vakariniuose rajonuose gana intensyviai lis, rytiniuose – kris šlapdriba su lietumi

Ankstų pirmadienio rytą vakarų, šiaurės vakarų ir pietvakarių Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia yra šlapios, tik Tauragės, Kelmės ir Raseinių rajonuose vietomis su šlapio sniego provėžomis, slidžios. Šiuose keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia yra drėgnos, vietomis yra sausų kelio ruožų, tačiau Utenos apskrityje mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vakarų, šiaurės vakarų ir pietvakarių Lietuvoje - lietus, Šiaulių ir Tauragės apskrityse - šlapdriba, kitur be kritulių. Oro temperatūra - nuo 1 iki 4 laipsnių šilumos.

Dieną daug kur numatomas lietus, rytų Lietuvoje pereinantis į šlapdribą. Pietvakarių vėjo gūsiai - 17-22 metrų per sekundę, vakarų Lietuvoje vietomis iki 26 metrų per sekundę. Oro temperatūra svyruos nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos.