Skelbiama, kad abu vyrai – dabartinis lietuvės meilužis ir jos buvęs vyras bei dukters tėvas – dėl moters širdies stojo į dvikovą. Po jos įvyko žiauri konfrontacija, ir už išprievartavimą teistas M. Kvedaras neginkluotam ir nuo alkoholio apsvaigusiam priešininkui 35 kartus peiliu dūrė į krūtinę, kaklą ir veidą. Nusikaltimas buvo įvykdytas 2019 metų birželio 17 dieną. Nustatyta, kad žudiko būta tokio nuožmaus, jog peilis pažeidė net ir aukos kaulus.

Kitą dieną po nusikaltimo lietuvių pora šventė mieste valgydami picą.

Kreiforde gyvenanti A. Juškauskienė penktadienį teismo buvo pripažinta kalta nužudžiusi buvusį vyrą ir trukdžiusi teisingumui, jai skirta 24 metų laisvės atėmimo bausmė. Jos meilužis, kuris pripažino savo kaltę, už grotų praleis 22 metus.

Lietuvių pora susipažino socialiniame tinkle, kai M. Kvedaras atliko laisvės atėmimo bausmę kalėjime Lietuvoje, kur atsidūrė išžaginęs nepilnametę. Išėjęs į laisvę, jis atvyko į Jungtinę Karalystę pas naująją pažįstamą, o jau po penkių dienų surengė dvikovą su moters buvusiu vyru.

Teisme prokuroras Hugh Daviesas sakė: „Dvikovos metu jos dalyviai laikėsi skirtingų taisyklių, jų jėgos buvo akivaizdžiai nelygios. Nužudytasis buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio. Skirtingai nei M. Kvedaras, jis nebuvo teistas. Nebuvo ir ginkluotas“. Anot kaltintojo, jaunesnis vyras „kalėjime taip pat garsėjo agresyviu elgesiu“.

Viena iš A. Juškauskienės draugių policijai sakė, kad „moteris pati norėjusi vyrų dvikovos, ir ketino likti su jos nugalėtoju“. Štai ką lietuvė apie santykius su M. Kvedaru sakė kitai bičiulei: „Manau, kad žaisiu, kol nepateksiu į bėdą. Greičiausiai man tiesiog patinka tokia rizika, pavojus“.

Telefone rasti duomenys atskleidė, kad moteris pati padėjo organizuoti dvikovą.

Skelbdamas nuosprendį, teisėjas Peteris Lodderis lietuvei sakė: „Žiauri tiesa ta, kad manipuliavote savo gerbėjais. Suteikėte buvusiam vyrui vilties, kad pas jį grįšite, tačiau supriešinote su M. Kvedaru“.

Išgirdusi nuosprendį, nužudytojo motina nerado tinkamų žodžių: „Nežinau, ką pasakyti, nerandu žodžių, jeigu tokių ir yra, nusakyti skausmą ir pyktį, kuriuos jutau sužinojusi, kad daugiau niekada nebeišvysiu savo sūnaus“.

Vyriausiasis detektyvas Laurence‘as Smithas nužudymą apibūdino „kaip šaltakraujiškai suplanuotą išpuolį“ ir pridūrė nenorintis net galvoti, „ką paskutinėmis gyvenimo akimirkomis patyrė auka“.