Taip jis reagavo į Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nario E. Gentvilo kreipimąsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kuriuo prašo įpareigoti Seimo narį R. Karbauskį viešai per Seimo posėdį paneigti jo atžvilgiu „viešai paskleistus melagingus teiginius“.

„Labai nusivyliau, kad manęs į teismą neduoda, nes iš pradžių jis grasino kreiptis į teismą. Etikos ir procedūrų komisija nagrinės tą informaciją, išsiaiškinsime, tvarkoje, jokių problemų. Tikėjausi, kad kreipsis į teismą – nesikreipė, matyt jaučia, kad teisme neturėtų ką pasakyti. Aš nieko nemelavau, aš tiesiog rėmiausi ta informacija, kurią turiu. Jeigu jis įrodinės, kad ta informacija yra neteisinga - tai pirmiausia aš turiu šaltinius, kuriais rėmiausi. Bet kokiu atveju teks įrodyti, kad tie šaltiniai neteisingi, mano šaltiniai rodo, kad aš sakiau teisingą informaciją. Turėsime progą dabar pasigilinti. Aš rėmiausi visuomenininkų turima informacija“,- Eltai sakė R. Karbauskis.

Jam susidarė įspūdis, kad E. Gentvilui labai trūksta dėmesio, nes jis dabar nebe partijos pirmininkas.

„Noriu pasakyti, kad žmogus turėtų susirūpinti, nes tai, kas vyksta Klaipėdoje ir aplink Klaipėdą yra labai tiesiogiai su juo ir aplink partiją susiję, o jis apsimetinėja ir bando įrodyti, kad visa tai jo neliečia. Bet kokiu atveju už savo žodžius aš atsakau ir atsakysiu, čia nėra problemų. Manau, kad jis bando save parodyti naudodamas mano pavardę ir be abejonės jam tai sekasi, nes jūs man skambinate, manęs klausiate. Yra pas mus keli politikai, pvz. B. Matelis, P. Urbšys, E. Gentvilas, R. Žemaitaitis, kurie bando mano pavardės sąskaita būti matomi ir girdimi“,- sakė R. Karbauskis.

Kaip ELTA jau skelbė, liberalo E. Gentvilo teigimu, „valstiečių“ lyderis, prisidengdamas visuomenininkais, viešai platina teiginius, neturinčius nieko bendro su realybe. Todėl, vadovaudamasis Seimo Statutu, jis kreipėsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas įpareigoti Seimo narį R. Karbauskį viešai per Seimo posėdį paneigti jo atžvilgiu melagingus ir viešai paskleistus teiginius.

Taip jis reagavo į R.Karbauskio teiginius, susijusius su Klaipėdos jūrų uosto gilinimo aplinkybėmis. E.Gentvilo teigimu, nei vienas teiginys neatitinka tikrovės.