„Aš manau, kad kandidatas (Lukas Savickas – ELTA) yra dirbęs šioje srityje ir ją išmanantis. Tikrai nesunkiai perimtų darbus, tačiau čia yra du aspektai. Turbūt pirma – prezidentas pats yra puikiai išmanantis šią sritį (ekonomikos ir inovacijų – ELTA). Aš manau, kad susitikęs su kandidatu galėtų aptarti, kokius konkrečius darbus per ateinantį pusmetį kandidatas turėtų nuveikti, kad tie darbai būtų juntami kiekvienam šalies gyventojui. Antras aspektas, aš manau, kad turime nepamiršti ir to aspekto, kad tai yra ir galimybė jauniems žmonėms įsilieti į politiką, suteikti jiems galimybių“, – Vyriausybėje sakė buvęs ekonomikos ir inovacijų ministras.

Tuo tarpu vertinti Prezidentūros pozicijos ir tai, kodėl ji delsia paskelbti galutinį sprendimą dėl šio kandidato, V. Sinkevičius nesiryžo.

„Aš tikrai negaliu vertinti Prezidentūros ir kaip vienas ar kitas procedūras jie atlieka. Tai yra prezidento darbotvarkės klausimai ir aš manau, kad tai – ne mano vertinimui“, – sakė jis.

ELTA primena, kad ekonomikos ir inovacijų ministro kėdė atsilaisvino, kai V. Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.

Prezidentūra pastarąjį ketvirtadienį patikino, kad kiek užtrukęs premjero pateiktos L. Savicko kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus svarstymas susijęs tik su vertybiniu šalies vadovo siekiu paskirti patį geriausią ministrą.

Prezidentas Gitanas Nausėda taip pat yra minėjęs, kad, svarstant L. Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus, bus vertinamos jo dalykinės savybės, patirtis ir likęs laikotarpis iki Seimo rinkimų.

Prezidentas su šiuo kandidatu susitiks penktadienį.