VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė sakė, kad komisija dar turi maždaug pusantro mėnesio.

„Gruodžio viduryje buvo pradėtas tyrimas, pagal įstatymą skirti trys mėnesiai jam atlikti. Jeigu taip grubiai skaičiuotume, kovo viduryje turėtų būti išvados. Tas terminas dar nėra pasibaigęs, tyrėjai gauna medžiagą, ją analizuoja. Šito klausimo mes sulaukiame bent keliasdešimt kartų per dieną“, – DELFI sakė VTEK atstovė spaudai E. Ivanauskaitė.

Praėjusią savaitę į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio paviešintą informaciją sureagavo buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Jis svarstė, kad galbūt jį bandoma išgąsdinti ir paveikti prieš liudijimą VTEK.

Rokas Masiulis

„Pirmiausia reikia suprasti, kodėl tai vyksta. Manau, kad tai bendras ne tik R. Karbauskio, bet ir S. Skvernelio planas, komandinis darbas, – kiek įmanoma mane išstumti iš politinės veiklos. Yra baimė, kad aš grįšiu į politinę areną, kitas dalykas – nori mane sustabdyti dėl liudijimo VTEK dėl premjero kelio“, – motyvus aiškino R. Masiulis.

Tačiau VTEK tokios informacijos nei tvirtino, nei neigė.

„Mes šitos informacijos negalime nei patvirtinti, nei paneigti“, – apie R. Masiulio liudijimą DELFI sakė komisijos atstovė.

„Norime išlaikyti tyrimo objektyvumą, tų dalykų mes nekomentuojame, dėl R. Masiulio informacijos negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“, – kalbėjo VTEK atstovė E. Ivanauskaitė.

Ji negalėjo pasakyti, ar tyrimo pabaigoje bus pateiktas sąrašas asmenų, kurie tyrimui suteikė svarbios medžiagos.

„Nežinau, kaip bus. Posėdis yra viešas, sprendimas viešas, kiek ten tos medžiagos bus sudėta į sprendimą, sunku dabar pasakyti“, – tikino ji.

Išvadų laukia ir prezidentas

DELFI primena, kad praėjusių metų gruodžio viduryje VTEK nusprendė pradėti tyrimą dėl prie ministro pirmininko S. Skvernelio namų išasfaltuotos Upės gatvės.

Po priimto VTEK sprendimo, kaip DELFI informavo komisijos atstovė spaudai E. Ivanauskaitė, tyrimas bus atliekamas dviem kryptimis.

„Ar ministro pirmininko privatūs interesai galėjo turėjo įtakos sprendimams dėl gatvės, kurioje jis gyvena, asfaltavimo. Antroji kryptis – komisija aiškinsis, ar svarstant ir priimant minėtus sprendimus premjeras turėjo pareigą nusišalinti“, – sakė VTEK atstovė.

Gitanas Nausėda

Šio VTEK sprendimo laukia ir prezidentas Gitanas Nausėda. Jis teigė, kad jo požiūris į premjerą, kuris saugo tarnybinę etiką pažeidusį susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių, bus formuojamas po šio tyrimo išvadų.

Jo teigimu, tyrimo išvados „gali lemti ir paties premjero požiūrį dėl savo tolimesnės politinės karjeros aplinkybių“.