„Prezidentas jau ne kartą yra pasakęs, kad valstybės pareigūnai turėtų vengti bet kokio interesų konflikto, netgi ir to intereso konflikto regimybės.

Akivaizdu, kad konstitucinės teisės žinovams (...) tikrai klausimų tikrai kyla šioje situacijoje. Tačiau aš nenorėčiau jos labai užaštrinti, suprasdamas, kad ši situacija liečia ne tik premjerą ir jo žmoną, bet ir nemažai daliai aukštų valstybės pareigūnų kyla panašių problemų, kai antrosios pusės negali turėti normalios karjeros. Nes į bet kokią karjerą, pozicijas, kurias užima antrosios pusės, dažnai žiūrima per įvairias sąmokslo teorijas.

Tačiau nesakau, kad būtent šioje situacijoje nekyla klausimų. Jų kyla. Jei premjerui nepavyko iš pirmo karto, tai iš antro karto galės į tuos klausimus atsakyti, bet nemanau, kad išskirtinai reikėtų užaštrinti šią situaciją“, – LRT radijui sakė P. Mačiulis.

Paklaustas, ar prezidentas asmeniškai ketina domėtis premjro žmonos įdarbinimo situacija, P. Mačiulis teigė, kad šalies vadovas turi svarbesnių klausimų.

„Prezidentas turi kur kas svarbesnių klausimų, taip pat liečiant ir premjerą, Vyriausybę, ministrus. Šis klausimas netaps jų artimiausių susitikimo akcentu“, – sakė P. Mačiulis.

ELTA primena, kad Sauliaus Skvernelio žmona Silvija Skvernelė pradėjo darbą lenkų koncernui „Orlen“ priklausančiame degalinių tinkle „Orlen Baltics retail“. Tai paaiškėjo, kai premjeras antradienį atnaujino savo privačių interesų deklaraciją, o naujienų portalas lrytas.lt tai pranešė.

S. Skvernelės įsidarbinimas viešojoje erdvėje didelio dėmesio susilaukė dėl anksčiau naujienų portalo 15min.lt paviešintos informacijos, esą po S. Skvernelio neskelbtų susitikimų su Lenkijos politikais šios kaimyninės valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose „Orlen Lietuva“ sulaukė nuolaidų dėl krovinių gabenimo „Lietuvos geležinkeliais“ bei pasisekimo valstybiniuose elektros rezervo konkursuose Lietuvoje.

Tuo metu koncernas parėmė Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubus, esą susijusius su S. Skvernelio aplinkos verslininkais. S. Skvernelis šią informaciją yra pavadinęs tiesiog melu.

Komentuodamas viešojoje erdvėje įsiplieskusias diskusijas dėl Vyriausybės vadovo žmonos įsidarbinimo, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis Eltai sakė, kad S. Skverneliui tenkanti kritika yra nepagrįsta, jo manymu, yra tikslingai pučiamas burbulas siekiant pakenkti premjero sveikatai.

Tuo tarpu premjeras, paklaustas, ar neįžvelgia šioje vietoje interesų konflikto, atsakė neigiamai.

„Aš susitikinėjau (su „Orlen“ atstovais – ELTA), kaip ir su daugeliu įmonių. Nepadariau jokio sprendimo nei aš, nei Vyriausybė išimtinai šiai įmonei arba įmonių grupei, tai nematau jokio konflikto. Taip žiūrint – niekur negali dirbti nei mano šeimos nariai, nei žmona. Kažkur turi dirbti“, – teigė S. Skvernelis.