Pasak šalies vadovo atstovo Antano Bubnelio, deklaracija atnaujinta atsižvelgus į naują privačių interesų deklaravimo tvarką ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos rekomendaciją.

„Nebereikia deklaruoti sandorių, jei jie nekelia interesų konflikto. Todėl ši deklaracijos dalis buvo išimta“, – BNS atsiųstame komentare teigė šalies vadovo atstovas.

A. Bubnelis taip pat teigė, kad į deklaraciją įtraukta ir prezidento sesuo Vilija Stirbienė, kuri nuo 2014 metų dirba Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje.

„Tai nebuvo privaloma, tačiau prezidentas ją įtraukė siekiant didesnio atvirumo ir skaidrumo, nes ji dirba viešajame sektoriuje“, – teigė A. Bubnelis.

Anot jo, deklaracijoje taip pat nebeliko informacijos apie buvusią prezidento žmonos Dianos Nausėdienės darbovietę – Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos, kadangi pirmoji ponia čia nebedirba.

Naujienų portalas tv3.lt trečiadienį pranešė, kad informacijos apie sandorius nebeliko ir antradienį atnaujintoje premjero Sauliaus Skvernelio privačių interesų deklaracijoje.

Tačiau Vyriausybės vadovas į deklaraciją įtraukė, kad jo žmona Silvija įsidarbino Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdomoje įmonėje „Orlen Baltics Retail“.