„Praeitą savaitę, ketvirtadienį buvo atlikti tyrimai, džiaugiuosi, kad yra pasiekta pilna remisija. Tai man esminis dalykas, gyvenimo iššūkis. Visi kiti klausimai, kurie susiję su ateitimi ir politika yra tokie antraeiliai“, – kalbėjo S. Skvernelis ir pridūrė, kad dabar nori kuo daugiau laiko skirti šeimai, artimiesiems ir sau.

„Tai dar nėra įveiktas vėžys, tai remisija, bet mano pavyzdys turėtų būti gera žinia žmonėms su panašia diagnoze“, - sakė premjeras.

Premjeras dėkojo Santaros klinikų gydytojams ir slaugytojams. „Už jų, man atrodo, stebuklą. Aš taip vertinu“, – medikams dėkojo premjeras.

„Noriu pasakyti visiems žmonėms, kurie išgirsta tokią diagnozę: tai nėra mirties nuosprendis. Tai įveikiama. Aš galiu būti vienas iš tų pavyzdžių, gerų pavyzdžių“, – kalbėjo S. Skvernelis ir kelis kartus pakartojo, kad reikia tikėti ir savimi, ir medicina.

Spaudos konferencijoje S. Skvernelis kalbėjo ir apie politinę karjerą. Išgirdęs klausimą apie Ramūno Karbauskio siūlymą rinkimuose vesti valstiečių sąrašą, atsakė, kad jokio konkretaus siūlymo nebuvo. „Jokio pasiūlymo nebuvo. Buvo tik pasvarstymas ir pamąstymas, pasirodo, – kalbėjo premjeras ir pridūrė, ką pats galvoja apie savo politinę ateitį. – Tai ankstyva, ne laikas ir tai sprendžia ne Ramūnas Karbauskis, o partijos taryba.“

Jis priminė ir prieš 2016-ųjų rinkimus vykusius procesus. Tuo metu jam reikėjo pristatyti programą, pačiam prisistatyti ir taryba tuomet balsavo. Jis pabrėžė, kad taryba, nors ir nubalsavo jo naudai, balsavo ne vienbalsiai.

Beje, jis patvirtino, kad ne viena partija jam siūlė vesti sąrašus rinkimuose į Seimą. Kokios paertijos kvietė, jis neįvardijo, teigdamas, kad tai buvo konfidencialūs pokalbiai.

„Aš nesiblaškau. Jei eisiu ir dalyvausiu rinkimuose ir politikoje, tą darysiu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga“, – kalbėjo premjeras.

Premjeras tvirtino, kad dar neapsisprendė, ar dalyvaus rinkimuose: „Dar turiu laiko pagalvoti. Galvoju dabar įtemptai“.

Beje, jis buvo paprašytas įvertinti ir R. Karbauskio pasitraukimą iš pareigų. Premjeras tvirtino, kad R. Karbauskio sprendimas – argumentuotas ir visiškai logiškas.

O ką jis pats matytų frakcijos lyderiu? „Balsuosiu, – kalbėjo premjeras. – Balsavimas bus slaptas, net neabejoju tuo.“ Jis įvardijo, kad būtų logiškas sprendimas pasirinkti kažką iš seniūno pavaduotojų.

DELFI primena, kad apie tai, kad serga vėžiu, premjeras viešai pripažino praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje.

Premjeras kalbėjo, kad po prezidentinių rinkimų nusprendė pasitikrinti sveikatą, tuomet ir buvo pastebėti limfinės sistemos sutrikimai. Premjeras teigė, kad nustatyti diagnozę – limfomą – pavyko tik operacijos metu.

Jautriai apie sunkumus, su kuriais susidūrė, S. Skvernelis prabilo praėjusių metų lapkritį LNK laidoje „Valanda su Rūta“. „Turbūt daugelis iš mūsų galėtų pasakyti, kad kai tau pasako diagnozę, tu supranti viena – mirties nuosprendis... Tada pradedi galvoti – kiek liko, kaip čia kas toliau bus, bet tai užtrunka... Džiaugiuosi, kad man tai užtruko pakankamai trumpai... Tikrai noriu padėkoti savo šeimai, žmonai, mamai, draugams, šimtams palaikančių žmonių, kurie net negalvojau, kad yra...“, – LNK kalbėjo S. Skvernelis.