Premjeras žurnalistams nurodė, kaip jo žmona gavo darbą šioje įmonėje.

„Taip, ji ieškojo darbo. Pasibaigus vaiko priežiūros atostogoms, nusprendė pakeisti darbą. Ir įsidarbino kaip eilinis Lietuvos žmogus – ieškantis darbo, turintis tam reikalingą išsilavinimą“, – apie savo žmoną kalbėjo S. Skvernelis.

Žurnalistams paklausus, ar buvo skelbiamas konkursas šioms pareigoms užimti, S. Skvernelis tik sakė, kad reikia paklausti jo žmonos. Tačiau iš karto pasakė, jog žino, kad to ji nekomentuos.

Iki vaiko priežiūros atostogų, S. Skvernelė dirbo „Swedbank“. Darbą, anot premjero, ji pakeitė dėl jo vykdomų pareigų.

„Tai buvo dalinai susiję ir su mano vykdomomis pareigomis, nes ankstesnis darbas ir darbo funkcija buvo betarpiškas bendravimas su klientais. O tai irgi kelia tam tikrų nepatogumų“, – sakė premjeras. Jis teigė, kad jo žmona dirbti pradėjo sausio 6 dieną. Premjeras patvirtino, kad dirbti jo žmona pradėjo finansų analitike.

Premjeras sakė, kad deklaracijoje neįrašė žmonos pareigų, nes nerado konkrečios pareigybės.

S. Skvernelis sakė, kad žmona aptarė su juo darbo paieškas.

„Žinoma, kadangi buvo paieškos, buvo pasiūlymai ir iš biudžetinio sektoriaus. Bet aš supratau, kad tai būtų buvęs dar didesnis triukšmas, kalbant apie valstybės įmonės ar biudžetines įstaigas, todėl pritariau tam pasirinkimui, kurį ji padarė“, – žiniasklaidai sakė premjeras.

S. Skvernelis teigė, kad jo žmonos atlyginimas nesiekia pusės jo atlyginimo.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad tiki, kad jo žmonai nereikia jo indėlio į darbo paieškas. Taip jis atsakė į klausimą, ar prisidėjo prie žmonos karjeros pokyčių.

„Tikiuosi ir neabejoju savo žmonos kompetencija ir išsilavinimu. Praleista beveik 20 metų finansų institucijoje, viename iš bankų, tai jai tikrai nereikia vyro pagalbos. Manau, kad dar daugiau, ši pavardė jai yra kaip minusas“, – tikino S. Skvernelis.

„Manau, kad ji pasirinko ramesnį darbą“, – sakė premjeras.

Premjeras atmetė bet kokias kalbas apie įžvelgiamą interesų konfliktą. Jis svarstė, galbūt jo artima aplinka niekur negali dirbti, jei konfliktai įžvelgiami visur.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis DELFI informavo, kad S. Skvernelė su koncernu siejamoje įmonėje įsidarbino finansų analitike.

Papildė deklaraciją

DELFI primena, kad premjeras S. Skvernelis antradienį atnaujino savo privačių interesų deklaraciją – Vyriausybės vadovas nurodė, kad jo žmona S. Skvernelė dirba lenkų koncernui „Orlen“ priklausančiame degalinių tinkle „Orlen Baltics retail“, pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

Premjero patarėjas Tomas Beržinskas portalui lrytas.lt negalėjo pasakyti, nuo kada ir kokias pareigas S. Skvernelė pradėjo eiti degalinių tinklą valdančioje bendrovėje.

„Atsiradus naujoms aplinkybėms, susijusioms su sutuoktinės darbovietės pasikeitimu, premjeras, kaip to reikalauja teisės aktai, nurodė šias naujas aplinkybes savo deklaracijoje. Daugiau komentarų nebus“, – sakė patarėjas.

Saulius Skvernelis, Silvija Skvernelė

Praėjusių metų pabaigoje portalas 15min.lt rašė, kad po premjero S. Skvernelio neskelbtų susitikimų su Lenkijos politikais šios šalies valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose „Orlen Lietuva“ sulaukė nuolaidų gabenti krovinius „Lietuvos geležinkeliais“ bei sėkmės valstybiniuose elektros rezervo konkursuose Lietuvoje.

Koncernas savo ruožtu parėmė Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubus, taip pat Regionų krepšinio lygai – visos šios organizacijos esą susijusios su S. Skvernelio aplinkos verslininkais.

Premjeras šią informaciją pavadino sąmoningu melu. Jis sakė, kad susitarimas tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir „Orlen Lietuvos“ atitiko valstybės interesus.