Opozicijai priklausantis J. Džiugelis taip pat pridūrė ir kreipimąsi į premjerą: „Ačiū, premjere, daugiau nebereikia“.

Trumpu komentaru apie premjerą feisbuke pasidalijo ir kitas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Kęstutis Masiulis. „Skverneliui pagrįstai neleido privatizuoti „Tarnauju Lietuvai!“ Užtat jam atsivėrė neabejotina teisė perimti brazauskinį „Vsio zakonno“.

Beje, komentatoriai netruko pastebėti, kad premjeras siekė registruoti ne „Tarnauju Lietuvai“, o „Tėvynės labui“.

Tiesa, konservatorius Mykolas Majauskas į šią situaciją žiūri nuolaidžiau. „Niekas nedraudžia įsidarbinti privačiam asmeniui ten, kur jis nori“, – DELFI kalbėjo M. Majauskas ir pridūrė, kad didelės problemos jis nemato.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė Agnė Širinskienė tvirtino, kad premjeras jau pateikė paaiškinimus dėl savo žmonos darbovietės ir, jos teigimu, situacija po paaiškinimų keičiasi į gerą pusę.

A. Širinskienė nurodė, kad premjeras įvardijo, jog jo žmona įsidarbino eiline analitike „už nedidelį atlyginimą“.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, vertindama pasirodžiusią informaciją apie premjero Sauliaus Skvernelio žmonos įdarbinimą Lenkijos koncerne „Orlen“, pabrėžia, kad kyla daug įtarimų, ar tokiu būdu koncernas neatsilygina S. Skverneliui už jo vadovaujamos Vyriausybės priimtus koncernui naudingus sprendimus.

„Jau anksčiau visuomenėje kilo didelių abejonių, ar koncernui „Orlen“ S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybė nėra sudariusi išskirtinių sąlygų – tiek transporto srityje, tiek energetikoje.

Todėl informacija apie premjero žmonos įdarbinimą „Orlen“ koncerno valdomoje įmonėje kelia didelių įtarimų, ar tokiu būdu S. Skverneliui nėra asmeniškai atsilyginama už koncernui palankius sprendimus. Greta neatsakytų klausimų dėl S. Skvernelio keliuko asfaltavimo ir žurnalistų tyrimuose atskleidžiamų faktų apie premjero aplinkai artimų žmonių abejotiną sėkmę – kyla įtarimų, ar nesinaudojama valdžia asmeninei ir savo aplinkos naudai gauti”, – teigė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

DELFI primena, kad nauja S. Skvernelio žmonos darbo vieta paaiškėjo antradienį. Premjeras savo deklaracijoje nurodė naują savo žmonos darbo vietą – koncerną „Orlen“.

Naujieną apie naują premjero žmonos darbo vietą pranešęs lrytas.lt nurodė, kad deklaracijoje S. Skvernelės darbovietė nurodyta su klaida – „Orlean Baltics retail“, tačiau pagal įmonės kodą matyti, kad tai „Orlen Baltics retail“.