Žinių radijo“ laidoje paprašytas pakomentuoti kaip vertina tai, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) atliekant tyrimą dėl parlamentarės Irinos Rozovos ryšių, konservatorių lyderiai pareiškė, kad, priešingai nei 2019 m. spalį, dalyvautų V. Pranckiečio atstatydinimo iš užimamų pareigų procese, parlamento vadovas deklaravo įžvelgiantis už virvučių R. Karbauskio tampomą opoziciją.

„Negi sugebės R. Karbauskis pavergti visą Seimą. Jei pritraukia žmones prie balsavimo, tai yra tiesiog paklusimas jo valiai. Man būtų labai keista, jei konservatoriai prisidėtų prie tokios valios įgyvendinimo“, - teigė V. Pranckietis, dar kartą pabrėždamas, kad R. Karbauskis nuolatos manipuliavo opozicija.

„Ji (opozicija - ELTA) visada buvo tampoma, buvo bandoma pritraukti prie to, kad įvykdytų jo valią“, - tvirtino R. Karbauskis.

„Manau, kad, jei šis klausimas (Seimo vadovo – ELTA) bus keliamas... jis bus keliamas tokiu būdu, kad būtų prijungta ir opozicija, ir tuomet veiksmas turės rezultatą“, - apibendrino V. Pranckietis.

Prieš kelias savaites vykusiame NSGK komiteto posėdyje V. Pranckietis buvo klausiamas, kodėl neinicijavo parlamentinio tyrimo, gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktą informaciją apie abejotinus parlamentarės Irinos Rozovos ryšius. Seimo vadovas atsakydamas tvirtino, kad tuomet manęs, jog tokį tyrimą galėjo inicijuoti pats NSGK. Savo ruožtu NSGK nariams tokie V. Pranckiečio argumentai nepasirodė esantys įtikinami.

Buvusi Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė sekmadienį LRT televizijos laidai „Savaitė“ teigė, kad jos atstovaujamos frakcijos požiūris į V. Pranckietį pasikeitė. Politikės teigimu, Seimo konservatoriai, priešingai nei 2019 m. spalį, dalyvautų V. Pranckiečio atstatydinimo iš užimamų pareigų procese.