Apie iš premjero gautus paaiškinimus dėl naujų žmonos pareigų trečiadienio rytą LRT radijo eteryje kalbėjo ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis pabrėžė, kad S. Skvernelė užims ne vadovaujančias pareigas.

„Nėra atsargus žingsnis“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė Agnė Širinskienė DELFI trečiadienio rytą sakė, kad pats premjeras pateikdamas informaciją turėjo patikslinti ir žmonos naujas pareigas.

„Aš manau, kad premjeras turėtų savo žmonos karjeros pokyčius ir vingius aiškinti pats – kaip darbinosi, kur darbinosi. Kadangi kyla žiniasklaidai klausimų, jo paaiškinimų aš dar nemačiau“, – DELFI sakė politikė.

„O jeigu man pačiai reikėję taip darbintis, aš taip nebūčiau dariusi“, – tikino parlamentarė.

„Ne, aš taip būčiau tikrai nedariusi. Įvertinant tą visą viešąją erdvę, kad prie jo buvo bandoma pritempti „Orlen“ istoriją. Aš nesakau, kad atrodo keistokai, manau, kad viskas yra teisėtai, viskas yra gerai. Tačiau vertinant rinkimų laikotarpį ir visas tas aplinkybes, nėra atsargus žingsnis“, – DELFI komentavo A. Širinskienė.

Praėjus kuriam laikui po pokalbio su parlamentare, A. Širinskienė pranešė, kad gavo iš premjero paaiškinimus. Politikės teigimu, S. Skvernelio žmona koncerne įsidarbino eiline analitike už „nedidelį atlyginimą“. Parlamentarė sakė, kad situacija keičiasi į gerąją pusę.

Premjeras savo paaiškinimų žiniasklaidai dėl šios situacijos dar nepateikė.

Problemų nematė

Opozicijoje dirbantis Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovas Mykolas Majauskas DELFI sakė, kad kol kas nespėjo susipažinti su žiniasklaidoje pateikta informacija, tačiau nieko bloga pačiame įsidarbinimo fakte jis nemato.

„Niekas nedraudžia įsidarbinti privačiam asmeniui, ten, kur jis nori. Galbūt atrodo kiek pikantiškai pasirodžiusi informacija apie palankius premjero sprendimus „Orlen“ koncernui. Tačiau aš pats didelės problemos čia nematau“, – situaciją DELFI komentavo parlamentaras.

Saulius Skvernelis, Silvija Skvernelė

DELFI primena, kad premjeras S. Skvernelis antradienį atnaujino savo privačių interesų deklaraciją – Vyriausybės vadovas nurodė, kad jo žmona Silvija Skvernelė dirba lenkų koncernui „Orlen“ priklausančiame degalinių tinkle „Orlen Baltics retail“, pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

Papildė deklaraciją

Premjero patarėjas Tomas Beržinskas portalui lrytas.lt negalėjo pasakyti, nuo kada ir kokias pareigas S. Skvernelė pradėjo eiti degalinių tinklą valdančioje bendrovėje. „Atsiradus naujoms aplinkybėms, susijusioms su sutuoktinės darbovietės pasikeitimu, premjeras, kaip to reikalauja teisės aktai, nurodė šias naujas aplinkybes savo deklaracijoje. Daugiau komentarų nebus“, – sakė patarėjas.

Deklaracijoje S. Skvernelės darbovietė nurodyta su klaida – „Orlean Baltics retail“, tačiau pagal įmonės kodą matyti, kad tai „Orlen Baltics retail“.

Praėjusių metų pabaigoje portalas 15min.lt rašė, kad po premjero S. Skvernelio neskelbtų susitikimų su Lenkijos politikais šios šalies valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose „Orlen Lietuva“ sulaukė nuolaidų gabenti krovinius „Lietuvos geležinkeliais“ bei sėkmės valstybiniuose elektros rezervo konkursuose Lietuvoje.

Koncernas savo ruožtu parėmė Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubus, taip pat Regionų krepšinio lygai – visos šios organizacijos esą susijusios su S. Skvernelio aplinkos verslininkais.

Premjeras šią informaciją pavadino sąmoningu melu. Jis sakė, kad susitarimas tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir „Orlen Lietuvos“ atitiko valstybės interesus.