Jį inicijavo konservatorius Dainius Kreivys su kolegomis. Į posėdį pakviestas ir susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

„Teisinis įvertinimas nepalieka abejonių – ministro Jaroslavo Narkevičiaus paskirtos valdybos sprendimai yra neteisėti. Ministras dėl savo neišmanymo ir galbūt asmeninio intereso strateginę Lietuvos įmonę paliko be aukščiausio valdymo organo, šiurkščiai pažeidė teisės aktus ir galbūt padarė žalą“, – teigė D. Kreivys.

Generalinė prokuratūra praėjusį penktadienį pranešė, kad Lietuvos pašto valdyba pernai rudenį paskirta neteisėtai, todėl jos sprendimai yra negaliojantys. Anot prokurorų, pašto akcijas valdanti Susisiekimo ministerija turi inicijuoti naujos valdybos formavimą.

Lietuvos pašto valdybos nariai įspėti nepriimti jokių sprendimų ir nevykdyti jau priimtų, kol bus išrinkta ir pradės veikti nauja valdyba.

Susisiekimo ministras yra sakęs, kad atnaujinta Lietuvos pašto valdyba turėtų būti suformuota kovo mėnesį. Šiuo metu ieškoma trijų nepriklausomų narių, jie turėtų pakeisti dalį ministerijos atstovų.

Dabartinėje valdyboje dar dirba Susisiekimo ministerijos atstovai Roma Andruškevičienė, Povilas Drižas, Saulius Kerza bei Janina Laskauskienė.

Senoji Lietuvos pašto valdyba atšaukta nuo lapkričio 26 dienos, nors nepriklausomi nariai tvirtino, kad jų įgaliojimai nutrūko spalio 31 dieną, ministrui pasirašius pirmą įsakymą ją atleisti. J. Narkevičius ir jį pavadavęs aplinkos ministras iš viso pasirašė tris įsakymus dėl valdybos atleidimo, abi šalys nesutarė, ar jie galiojantys.