Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, bus apdovanotas Kazickų šeimos fondas, poetas Viktoras Rudžianskas, visuomenininkai Laima Ir Jonas Šalčiai, režisierė Vaida Vadoklytė, pranešė Seimo Spaudos tarnyba.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą medaliu įvertinta studentė Rugilė Grendaitė, signataras Mečys Laurinkus, advokatas Ignas Meškauskas ir mokytoja Audronė Pileckienė.

Kategorijoje už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje laureatas tapo poetė Erika Drungytė, esperantininkas Povilas Jegorovas, visuomenininkai Dalė Poškienė ir Antanas Rašinskas.

Rašytojas Andrius Jakučiūnas, redaktorė Liuda Jonušienė, visuomenininkai Steponas Algimantas Kubeckas bei Ona Voverienė apdovanoti už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.

Šiemet medalio konkursui iš viso sulaukta 34 kandidatų.

Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalį „Tarnaukite Lietuvai“ yra įsteigęs Seimas.

Jis teikiamas per iškilmingą ceremoniją kasmet kovo 30 dieną, G. Petkevičaitės-Bitės gimimo dieną, Panevėžyje.