„Akivaizdu, kad Seimo rinkimų politinis sezonas prasidėjo. Prezidentas tikisi, kad šis sezonas bus konstruktyvus, ir bus kalbama apie tai, ko reikia šalies raidai, kuriant gerovės valstybę, o ne veliantis į kažkokius asmeniškus arba politines batalijas“, – sakė šalies vadovo patarėjas vidaus klausimais Povilas Mačiulis.

Pasak šalies vadovo patarėjo, per susitikimus su partijų lyderiais prezidentas tikisi diskutuoti apie jų asmenines, taip pat – programines nuostatas, ir apie siekius, kuriuos partijos mato prioritetais kitą kadenciją.

„Tuo pačiu prezidentas su partijos lyderiu kalbėjo apie artėjantį pusmetį, ir, kaip galima konstruktyviau per šį pusmetį padaryti valstybei reikalingus darbus. Čia buvo kalbama apie šiuo metu aktualius įstatymus – Viešųjų pirkimų, Civilinio turto konfiskavimo įstatymus“, – sakė P. Mačiulis.

Prezidento patarėjo teigimu, šioje diskusijoje daugiausiai laiko buvo skirta švietimo problematikai.

„Taip pat buvo kalbama apie socialinės atskirties mažinimą“, – sakė P. Mačiulis.

Prezidento patarėjo teigimu, šitas susitikimas yra tęstinio darbo su politinėmis partijomis atvejis.

Socialdemokratų tikslas - laimėti rinkimus

Po susitikimo socialdemokratų partijos pirmininkas neslėpė, kad jų ambicija yra laimėti rinkimus.

„Laimėti šiuos rinkimus, tai yra mūsų planas maksimum. Planas minimum visada gali būti kuklesnis, bet mes apie kitus variantus nešnekame“, – sakė G. Paluckas.

Socialdemokratų partijos sąrašą į rinkimus ves G. Paluckas.

„Pagal nusistovėjusią praktiką, rinkimus laimėjusios sąrašo vedlys yra pirmasis kandidatas į premjerus, bet yra gyvenime visko buvę, kai vienas kandidatas nepraeina, tada būna kitas. Taigi dar yra anksti kabinti vienokias ar kitokias kandidato regalijas“, – sakė G. Paluckas.

Partijos pirmininkas pažadėjo socialdemokratų palaikymą Seime prezidento antikorupcinėms ir viešųjų pirkimų iniciatyvoms.

Prezidentas žada susitikti su visų partijų lyderiais.