„Gavome teikimą į šią kandidatūrą prieš gerą savaitę. Mes tikrai manome, kad ekonomikos ir inovacijų sritis yra svarbi Lietuvai, ir atidžiai vertiname kandidatą. Šią savaitę prezidentas yra suplanavęs susitikimą su kandidatu, kuriame bus aptarta kandidato vizija ir nusiteikimas įgyvendinti tą viziją per gana trumpą laikotarpį. Prezidentas po susitikimo priims vienokį ar kitokį sprendimą“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė S. Krėpšta.

„Dar labai svarbu, kiek pastangų ir jėgų kandidatas yra nusiteikęs atiduoti iki rinkimų tų planų įgyvendinimui“, – pridūrė jis.

L. Savickas yra Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys. Jis taip pat premjerui Sauliui Skverneliui patarinėja ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais.

L. Savickas yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.
Po studijų į Lietuvą grįžęs L. Savickas dirbo užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Investicinės aplinkos gerinimo grupės vadovu, programos „Kurk Lietuvai“ metu įgyvendino projektus šioje agentūroje bei Vyriausybės kanceliarijoje, taip pat dirbo asociacijos „Investors’ Forum“ politikos ir viešųjų reikalų vadovu.

Nuo 2019 m. gruodžio 1 d., iki bus paskirtas naujas ekonomikos ir inovacijų ministras, laikinai eiti šias pareigas pavesta energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui.