Pranešime spaudai pažymima, kad Vyriausybės vadovo teigimu, Lietuva labai vertina partnerystę su Jungtine Karalyste tiek dirbant tarptautinėse organizacijose, tiek plėtojant dvišalius santykius. Daugeliu klausimų valstybių pozicijos sutampa, todėl Lietuva rems tolesnį glaudų abiejų šalių bendradarbiavimą. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad JK yra itin svarbi ir patikima Lietuvos ekonominė partnerė, taip pat, jog ši šalis – reikšminga lietuviškos kilmės prekių rinka.

Taip pat informuojama, kad S. Skvernelis pakvietė JK verslą investuoti Lietuvoje pabrėždamas, kad Vyriausybė jau parengė ir svarstys įstatymo nuostatas, numatančias papildomų paskatų investicijoms.

„Dėkojame Jungtinei Karalystei už aktyvų vaidmenį stiprinant Lietuvos ir rytinio NATO flango saugumą, prašome perduoti padėką JK vyriausybei ir jos vadovui už įsipareigojimą Baltijos valstybių saugumui. Stiprus transatlantinis ryšys – vienas iš Lietuvos užsienio politikos prioritetų. Svarbu, kad Lietuva ir JK yra „2 procentų klube“. Lauksime Jungtinės Karalystės naikintuvų NATO oro policijos misijoje Lietuvoje. Prašome perduoti mano kvietimą Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovui atvykti dvišalio vizito į Lietuvą, kartu aplankyti JK karius“, – pranešime spaudai teigia premjeras.

Vyriausybės išplatintame pranešime spaudai pabrėžiama, kad Lietuva taip pat vertina JK vadovavimą Jungtinėms ekspedicinėms pajėgoms, tvirtai remia Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą. 2020 m. liepos 7 d. Vilniuje rengiama Ukrainos reformų konferencija, kvietimas į šį renginį išsiųstas JK užsienio reikalų sekretoriui.

Susitikimo metu buvo aptarti Lietuvos ir JK santykiai „Brexitʼo“ kontekste. Pranešama, kad Lietuva palaiko visa apimantį ES-JK laisvosios prekybos susitarimą, taip pat sieks išlaikyti stiprius santykius su JK bendrosios užsienio ir saugumo bei gynybos politikos srityse.