Būtent „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį informavo, kad LVŽS kviečia S. Skvernelį vesti jų sąrašą rinkimuose į Seimą spalį.

„Šis oficialus kvietimas yra svarbus, nes jis yra oficialus partijos sprendimas, tačiau atsakymai yra lygiai tokie patys. Galiu priminti, kad ir kitų partijų lyderiai yra net ir viešai išsakę S. Skverneliui (siūlymą. – ELTA) vesti sąrašus, tačiau kol kas, aišku, tai nėra jokie galutinai sprendimai“, – pirmadienį žurnalistams sakė S. Malinauskas.

„Šis oficialus kvietimas yra svarbus ir LVŽS yra ta politinė jėga, kuriuos premjeras yra įvardijęs kaip politinę jėgą, su kuriais jis dalyvautų rinkimuose, jeigu apskritai juose dalyvaus“, – aiškino S. Skvernelio patarėjas.

Jo teigimu, premjero apsisprendimas dalyvauti Seimo rinkimuose ar ne priklausys nuo daugelio dalykų, tarp kurių – ir jo sveikatos būklė, apie kurią visuomenė bus informuojama artimiausiu metu.
„Atliekami paskutiniai tyrimai, tikrai pasidalinsime ta informacija su visuomene. (...) Manau, kad tikrai šį mėnesį“, – pridūrė S. Malinauskas.