Stebisi, kodėl nepasitraukė anksčiau

LVŽS atstovė Seime Agnė Širinskienė sakė, kad R. Karbauskio sprendimas jai nebuvo netikėtas.

„Tikrai jokio sutrikimo nėra, tas sprendimas, manau, logiškas. Ypač vertinant tai, koks laukia krūvis, kaip partijos lyderio ir rinkimų štabo vadovo, krūvis tikrai bus didžiulis. Manau, kad natūralu atsisakyti kai kurių biurokratinių darbų“, – DELFI sakė A. Širinskienė.

Politikė pridūrė ir priminė nežinantiems, kad frakcijos Seime seniūno pozicija pasižymi dideliu biurokratiniu darbu.

„Stebiuosi, kaip ilgai jis tuos darbus dirbo“, – kalbėjo LVŽS atstovė. A. Širinskienė kaip pavyzdį pateikė ir valdančiosios koalicijos partnerių – Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) – atvejį. Partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas nėra frakcijos seniūnas, pareigas jis perleido savo kolegai.

„Partiją, kai kuriuos žmones galbūt ir galėjo nustebinti. Bet matant tą priešrinkiminę situaciją, manau, tai – nuoseklus sprendimas, juo nereikėtų stebėtis“, – tikino politikė.

„Taip, aš apie tą sprendimą žinojau. Atkalbinėti nebandžiau“, – DELFI sakė A. Širinskienė.

Tiki, kad sprendimas savarankiškas

LVŽS atstovas Seime Dainius Kepenis pasakojo, kad teigiamai vertina R. Karbauskio sprendimą, beje, apie jį nežinojo.

„Kaip ir R. Karbauskis, taip ir aš vadovaujuosi tokiu vienu principu. Einšteinas yra pasakęs, kad didžiausias idiotizmo požymis yra siekti naujų tikslų senoviškais metodais. Taip kad tai, ką mes darome, daugeliui yra netikėta, neįprasta ir nesuprantama. R. Karbauskis su manimi nederino to klausimo, bet žiūriu į viską ramiai. Suprantu, kad žmogus galvoja, ką jis daro, atsako už savo žodžius, ir neabejoju, kad ir šį kartą jis priima sprendimą tokį, kokį mato labiausiai teisingą“, – DELFI aiškino LVŽS atstovas D. Kepenis.

„Jis man buvo netikėtas, nes nebuvo derintas su manimi. Bet man jis yra logiškas ir suprantamas“, – tikino Seimo narys.

D. Kepenis sakė tikintis, kad LVŽS lyderis sprendimą priėmė savarankiškai.

„Jeigu sakytume, kad kažkas jį spaudė į kampą, privertė trauktis, tai galvočiau, kas čia spaudė. Bet neabejoju, kad Ramūnas nėra spaudžiamas ir sprendimus priima savarankiškai“, – kalbėjo parlamentaras.

Ženklas, kad pasitiki kolegomis

LVŽS frakcijos Seime narė Virginija Vingrienė DELFI sakė, kad mažo sutrikimo penktadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje buvo.

„Nematau skeptiškų niuansų, jo yra apsisprendimas, jis turbūt tą kelią mato kaip geresnį. Matyt, dabar energiją „investuoti“ geriau važiuojant, bendraujant su žmonėmis. Manyčiau, kad jis teisingai apsisprendė“, – DELFI sakė V. Vingrienė.

„O jeigu frakcijos vairas perleidžiamas kitam žmogui, manau, kad lyderių mes turime pakankamai, galės suvaldyti frakcijos situaciją. Tai ir yra lyderio profesionalumas ir gerumas – jei jam nesant frakcija susitvarko žymiai geriau. Turbūt tai ženklas, kad jis pasitiki kolegomis“, – kalbėjo ji.

Politikė sakė, kad šis R. Karbauskio sprendimas parodys, jog partijai nėra vieno asmens, o kiti frakcijos atstovai taip pat gali imtis lyderystės.

„Jis man nebuvo žinomas, tai buvo naujiena partijos tarybos posėdyje. Tačiau aš nebuvau šokiruota. Tiesiog priėmiau kaip pakankamai protingą ir išmintingą sprendimą. Manau, jis nėra spontaniškas, o gerai apgalvotas. (…) Sutrikimo nebuvo, buvo šiek tiek diskusijos, bet, mano nuomone, tikrai nebuvo išsigąsta. Manau, kad pamatys visi, kurie kritikuoja, jog LVŽS yra vieno asmens politinė partija, kad taip nėra. Turime ir daugiau lyderių. Tikimės, kad susitelksime ir dirbsime puikiai“, – DELFI sakė V. Vingrienė.