Tai, kad partijos sąrašą Seimo rinkimuose siūlys vesti premjerui S. Skverneliui, LVŽS pirmininkas R. Karbauskis pranešė penktadienį po Kaune vykusio partijos Tarybos posėdžio.

Politiko teigimu S. Skverneliui vesti partijos sąrašą būtų logiška nes jo reitingas tarp „valstiečių" yra aukščiausias.

„Jeigu Saulius Skvernelis dalyvaus rinkimuose ir galės, logiška būtų, kad jis užimtų tą pačią poziciją kaip ir praėjusiuose rinkimuose, nes jo reitingas yra aukščiausias“, – žurnalistams Kaune sakė R. Karbauskis.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ gruodžio 10–21 dienomis atliktų apklausų duomenimis, S. Skvernelį palankiai vertina 42 proc. piliečių, o nepalankiai – 47 proc. Tuo tarpu R. Karbauskį šiuo metu palankiai vertina 16 proc. respondentų ir 76 proc. į šį politiką žiūri skeptiškai.

Jis yra prasčiausiai vertinimas politikas Lietuvoje apskritai.

Sekant analogišku metu vykdytos apklausos duomenimis, LVŽS partijų reitinge rikiuojasi už lyderių nugarų. „Valstiečiams“ paramą deklaruoją 6,9 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių. Su tokiu rodikliu valdančioji partija atsilieka nuo konservatorių (16,6 proc.), Gintauto Palucko vedamų socialdemokratų (12,2 proc.) ir Darbo partijos (8,9 proc.).

ELTA primena, kad penktadienį R. Karbauskis taip pat paskelbė, jog traukiasi iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno ir Seimo Kultūros komiteto pirmininko pareigų.