„Kovos vienu metu visais frontais prieš Prezidentą Nausėdą, Roką Masiulį, Viktorą Pranckietį, konservatorius, Neužmirštuolę ir krūvą kitų tautos priešų didįjį grosmeisterį Karbauskį galutinai išvargino bei išmušė iš jo paties šaškių lentos. Šitas atsitraukimas patvirtina pralaimėjimą“, - feisbuke rašė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Monika Navickienė.

Politikės vertinimu, „prieš rinkimus tampa pernelyg akivaizdu, kad pažadai kultūros sektoriaus darbuotojams nebuvo įgyvendinti, jokių esminių darbų jam, kaip komiteto pirmininkui, taip ir nepavyko padaryti“.

„Įdomu į kokią niekam nepažinią paralelinę realybę, taip laimėjęs visus rinkimus, grosmeisteris Karbauskis persikelia šiandien?“, - rašė M. Navickienė.

Čmilytė-Nielsen: partija neatsinaujina

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen sureagavo ironiškai.

„Atrodo, Kultūros komiteto pirmininkas pavargo laimėti... O jei rimčiau, matau, kad realizuojasi scenarijus, apie kurį Seime kalbama jau kelias savaites. Kad valstiečiai keis lyderį ir sostas bus perleistas Sauliui Skverneliui. Ar dėl to ši partija taps politiškai kokybiškesnė? Ne, nes ratus sukeitus vietomis, automobilis neatsinaujina”, - feisbuke rašė V. Čmilytė Nielsen.

Politikė pasigedo proveržio kultūroje.

„Beje, o kaip su žadėtu proveržiu kultūroje? Apie valstybę kalbėti nebeverta. Bet kam buvo sukurtas tas išskirtinis komitetas? Ir ar dabar jis taps nereikalingas?“, - rašė V. Čmilytė Nielsen.

Ironiškai naujieną feisbuke įvertino ir liberalas Gintaras Vaičekauskas. Jis prognozavo, kad kiek vėliau partijos vairas bus atiduodas premjerui S. Skverneliui.

„...o tada atiduodi partiją Skverneliui, kraunies lagaminus ir varai į Ispaniją, arba į Rygą. Nesvarbu kur. Taip valstiečiai išlieka vandens paviršiuje ir rudenį bus kova“, - feisbuke rašė G. Vaičekauskas.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos atstovas Bronislovas Matelis feisbuke juokavo, kad jau seniai siūlė R. Karbauskiui iš viso trauktis iš Seimo. Ir džiaugiasi, kad pagaliau valstiečių lyderis sprendimą priėmė.

„Prieš trejus metus draugiškai siūliau Karbauskiui trauktis iš Seimo, nes priešingu atveju skandalai nesibaigs iki kadencijos pabaigos. Džiaugiuosi, kad Karbauskis jau žengė pirmą žingsnį ir tuo pripažino savo kliedesių politikos pasekmes. Linkiu nesustoti“, – feisbuke rašė jis.