Nors valdančiosios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingai ritasi žemyn, į posėdį susirinkę tarybos nariai pesimistinių nuotaikų neišduoda. Keli kalbinti politikai minėjo, esą sociologinių tyrimų rezultatai neatspindi realios situacijos, o regionuose partija išlaiko savo pozicijas.

Ar tai tiesa, paaiškės po Seimo rinkimų, kuriems „valstiečiai“ pradėjo ruoštis jau dabar. Tarybos posėdyje tvirtinami kandidatų vienmandatėse rinkimų apygardose sąrašai, formuojamas rinkimų štabas, kurio vadovu pretenduoja tapti pats partijos lyderis R. Karbauskis.

Panašu, jog partijos kandidatų sąrašas didesnių intrigų neturėtų sukelti. R. Karbauskis portalui DELFI yra minėjęs, kad partijos tarybai bus siūloma tvirtinti šiuo metu Seime jau dirbančių „valstiečių“ parlamentarų kandidatūras antrajai kadencijai.

„Valstiečiai“ taip pat sprendžia, kokį priešininką parinkti Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui. Buvęs artimas R. Karbauskio bendražygis, galiausiai šią partiją palikęs tikriausiai V. Pranckietis „valstiečių“ manymu, kituose Seimo rinkimuose dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas. Suprantama, jog kandidatuoti V. Pranckietis bandytų toje pačioje, Kauno rajono Raudondvario rinkimų apygardoje, kurioje jau buvo išrinktas į Seimą.

„Mes šioje rinkimų apygardoje turime numatę stiprią kandidatūrą. Tai žmogus, galintis laimėti rinkimus“, – sakė R. Karbauskis.

Kas šis kandidatas, R. Karbauskis atskleisti nenorėjo, tikino negavęs kandidato sutikimo viešinti pavardę. Be to, kandidatūrai dar turi pritarti šiuo metu posėdžiaujanti partijos taryba.

Kauno Žaliakalnio rinkimų apygardoje, kurioje rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis "valstiečiai" žada kelti jam pralaimėjusios Audronės Jankuvienės kandidatūrą. Daugiamandatėje apygardoje likusi "už brūkšnio" ji į Seimą pateko iš jo pasitraukus į Europos parlamentą išrinktam Stasiui Jakeliūnui.

Daugiau informacijos R. Karbauskis pažadėjo suteikti pasibaigus jo vadovaujamos partijos tarybos posėdžiui.