„Vakar buvo pirmasis susitikimas tos mūsų švietimo grupės ir aptarėme darbo planą, tai jis vyksta ir mūsų tikslas yra parengti pagrindą kokybiškesniam švietimui ir sudaryti prielaidas susitarimui, kuris būtų ilgalaikis, bet pakibo ta prasme, kad mes šiandieną galime sakyti, kad neturime pirmininko grupėje, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen, akcentuodama, kad nepaisant to grupė tęsia darbą toliau.

Liberalų sąjūdžio pirmininkės teigimu, E. Jovaiša susitarimo dėl švietimo rengime nedalyvauja greičiausiai dėl to, kad valdančiųjų lyderiui Ramūnui Karbauskiui nepatiko išsakyta kritika.

„Jis nebedalyvauja procese, galiu daryti tik prielaidą, kad galbūt R. Karbauskiui, matyt, nepatiko išsakyta kritika, nes E. Jovaiša šiaip pakankamai kritiškai pasisakė apie Vyriausybės parengtą projektą, apie tą juodraštį, kuris buvo išdalintas partijų atstovams ir paskelbtas viešai. Mano galva, jis kaip tik entuziastingai norėjo įsitraukti į darbą Seime, bet šiandieną jis tos grupės veikloje nedalyvauja“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen mano, kad „valstiečiai“ paprasčiausiai nebenori, kad jų atstovai būtų šioje grupėje.

„Tokio pareiškimo ar oficialios pozicijos dar nebuvo. Dėl to geriausia šioje vietoje būtų, kad jam pačiam būtų užduotas klausimas dėl priežasčių, kodėl bent jau kol kas nedalyvauja. Bet aš darau prielaidą tokią, kad yra kažkoks valstiečių lyderių įsižeidimas“, – savo nuomonę išsakė politikė.

Nepaisant to, Seimo narės teigimu, darbo grupė dokumentą planuoja rengti toliau.

„Tai bus dokumentas, kuris bus skirtas visiems pasirašyti ir mūsų tikslas yra parengti kokybiškesnį susitarimą, dokumentą, negu tas, kuris buvo parengtas Vyriausybėje ir pateikti jį Seimui. O kas po juo pasirašys ir kada, aš galvoju, kad tai jau yra antras žingsnis. Svarbu, kad švietimas netaptų politinių manipuliacijų objektų, kaip dabar, man atrodo, bandoma tą padaryti, – patikino V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi Liberalų sąjūdžio pirmininkė laikosi pozicijos, kad partijų susitarimą dėl švietimo iki kadencijos pabaigos pasirašyti nėra realu.