Politikės manymu, toks R. Karbauskio žingsnis kaip tik gali paskatinti iš politikos pasitraukusį R. Masiulį grįžti.

„Ramūno Karbauskio šūvis gali kliudyti ne tik R. Masiulį, bet ir premjerą, nes savo komandoje senų bendražygių turi ir premjeras. Šis pasirinktas kelias yra labai rizikingas ir gali dar bumerangu grįžti patiems valdantiesiems“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, S. Skvernelis susidariusios situacijos nekomentuoja, nes supranta, kad ir jo komandoje yra seniai pažįstamų žmonių.

„R. Karbauskis tikriausiai netyrinės, bet premjeras šioje situacijoje yra ganėtinai ramus ir nekomentuoja jos, matyt suprasdamas, kad norint galima surasti panašių sąsajų“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Vis dėlto politikė teigė, kad R. Karbauskio bandymas parodyti, jog R. Masiulis buvo prastesnis susisiekimo ministras nei Jaroslavas Narkevičius, nepavyks.

„R. Karbauskiui tenka labai sudėtingas uždavinys – įrodyti, kad R. Masiulis yra kažkuriuo būdu prastesnis ministras už J. Narkevičių ir manau, kad tai galų gale nepavyks. (...) Čia toks pakankamai elementarus būdas vieną skandalą užgožti kitu, kuris neva yra labiau dėmesio vertas“, – konstatavo V. Čmilytė-Nielsen.

Kartu politikė pabrėžė, kad šie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko R. Karbauskio kaltinimai buvusiam ministrui kaip tik gali paskatinti R. Masiulį grįžti į politiką.

„Gali pakenkti, gali kaip tik paskatinti grįžti į politiką. Kontekstas, aišku, sudaromas – tam tikras šešėlis užmetamas ant iki tol labai populiaraus ir aukštai vertinamo ministro, bet kai pagrindiniu kaltintoju tampa R. Karbauskis, kuris jau seniai žinomas vendetų meistras, (...) tai natūralu, kad į tai žmonės turėtų žiūrėti su tam tikru skepsiu ir šito tikrai bus“, – teigė Liberalų sąjūdžio lyderė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį valdančiųjų lyderis R. Karbauskis paviešino anksčiau žadėtą sąrašą asmenų, kuriuos, kaip tvirtina „valstiečių“ pirmininkas, Susisiekimo ministerijai pavaldžiose institucijose įdarbino buvęs ministras R. Masiulis.

R. Karbauskis kreipiasi į STT, kad ši įvertintų, ar buvęs energetikos, o vėliau – ir susisiekimo ministras R. Masiulis bei su juo susiję asmenys nekūrė įsidarbinimo aukštose pareigose valstybinėse įmonėse schemų.
Tuo tarpu pats R. Masiulis teigė, kad tokie kaltinimai yra neargumentuoti ir nemaža dalis jų yra paremti melu.

Ramūnas Karbauskis dabar kaip politinis „Grigeo“ vamzdis – pila visas srutas jau nerinkdamas nei žodžių, nei argumentacijos. Per tą trumpą laiką, kiek aš susipažinau, ir melo yra nemažai, yra paminėtos sąsajos su žmonėmis, kurių nėra. Net nežinau, kaip vertinti žmogiškai, nes tiesiog ta informacija kaip srautas srutų plaukia“, – kalbėjo R. Masiulis.