R. Karbauskis ketvirtadienį žurnalistams pasakojo, kad paviešino informaciją tik apie aukštas pareigas užimančius asmenis. O žiniasklaidai paviešino ne viską, dalis informacijos pateikta tik STT.

„Tai yra ledkalnio viršūnė – žmonės, kurie yra susiję tarpusavyje, keičia įmones, pasikeitus R. Masiuliui darbui, jų yra labai daug. Mes net nebūtume pajėgus tokios informacijos išnagrinėti. Mes dėl to kreipėmės į STT. Ten yra ir daugiau informacijos, apie kurią mes dar net nešnekame“, – sakė jis. Ir pridūrė, kad informaciją noriai siunčia viską žinantys asmenys.

„Jeigu STT tikrai turėjo laiko ir noro tirti, kiek lenkų buvo įdarbinta per paskutinius penkerius mėnesius, tai šito nenagrinėti jie tiesiog negalėtų“, – tikino jis.

R. Karbauskis sakė, kad šiuo metu kalbama tik apie aukščiausius vadovus, apie žemesnes pareigas užimančius asmenis nekalbama, tačiau informacijos apie tai turi.

„Tai yra aukščiausio lygio nepotizmas, koks tik galėtų būti, jų ryšiai yra per mokymosi įstaigas, buvusias darbovietes. Žinant, kokius epizodus mes turime galvoje, turint galvoje ir SGD terminalo istoriją, ten daug šitų personažų yra“, – teigė LVŽS lyderis.

Valstiečių vadovas stebėjosi, kad geri vadovai po R. Masiulio karjeros pokyčių net keičia darbo sferą.

„Šnekama apie tai, kiek padaryta žalos. Ir kodėl tie žmonės, jei yra tokie geri vadovai, kodėl jie keičia darbovietes kartu su ministru, keičia net sferą. Bus, aišku jie bus, kad tie vadovai puikūs, jie keliauja, bet kodėl jie nedirba ten, kur dirbo prieš tai“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis paviešino su Roku Masiuliu susijusių asmenų schemą.

Valstiečių lyderis tvirtino, kad visi, keliaujantys kartu su R. Masiuliu gauna naudos.

„Nepotizmas pasireiškia per naudą, kurią gauna tie žmonės, kurie keliauja su R. Masiuliu“, – sakė jis.

„Tas sąrašas yra dalinai paliestas, tai, ką mes paliesime toliau, tai tikrai mes daugiau pateiksime, kaip personažai siejasi, kaip jie veikia. O visuomenei bus labai įdomu“, – tikino Seimo narys.

Ir pridūrė, kad kol kas žiniasklaidoje matomi tik keli epizodai – bet ne visas vaizdas.

„Dabar yra judėjimas link Vilniaus šilumos tinklų, dabar viskas aiškiai su Vilniumi susiję“, – kalbėjo jis.

„Mes šitą informaciją rinkome ilgą laiką, mes nesame teisėsaugos institucija, ją rinkome iš viešos informacijos“, – tikino jis.

„Informacija labai bus plati, mes ją pateiksime kiekvieną dieną, mes ją išplėsime. Pati lentelė nepaaiškina, kas vyko, iš kurie jie atsiranda. Bet tų asmenų bus žymiai daugiau, nei yra lentelėje“, – žadėjo valstiečių lyderis.

R. Karbauskio teigimu, viešai prieinama informacija aiškiai rodo, kad su R. Masiulio karjera versle ir politikoje bei jo šeima susiję asmenys sėkmingai kilo karjeros laiptais sektoriuose, kuriuose R. Masiulis ėjo vadovaujamas pareigas.