Devintokas, ant kurio rėkia informatikos mokytoja, po trinktelėjimo nusišypso filmuojančiam klasiokui ir nekreipia dėmesio į mokytoją, nors ši toliau pakeltu balsu kreipiasi į nepaklusnų mokinį.

„XXI amžiaus mokymo ypatumai, Vadoklių pagrindinė mokykla. Taip mokomi vaikai. Užuot būtų mokomi, jiems kalamos, tiesiogine to žodžio prasme, mokslo šaknys. Ar taip turi mokytojas elgtis?“ – buvo rašoma laiške, kuriame prisegtas ir vaizdo įrašas. Beje, laiške, vos keliuose sakiniuose, palikta daugybė gramatinių klaidų.

Direktorius apie situaciją sužinojo iš DELFI

Vadoklių pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigas laikinai einantis Algis Adašiūnas DELFI teigė, kad apie situaciją sužinojo tik po to, kai į mokyklą kreipėsi žiniasklaida. Ir nors šiuo metu jis vadovauja kelioms mokykloms, o ketvirtadienį kaip tik dirbo ne Vadokliuose, o Ramygaloje, žaibiškai sureagavo į situaciją, atvyko į mokyklą, pabendravo ir su mokytoja, ir su mokiniais.

„Aš labai neigiamai vertinu. Manau, kad nei tokių vaizdų, nei tokių įrašų neturėtų būti“, – kalbėjo laikinasis mokyklos vadovas.

Jo teigimu, mokiniai, kurie dalyvauja vaizdo įraše, nėra patys stropiausi. „Tie vaikai yra linkę paišdykauti. O kalbant apie stropumą... To stropumo ne per daugiausia, – kalbėjo A. Adašiūnas ir pridūrė, kad apie mokytoją jis yra labai geros nuomonės. – Tikrai dalykiška, gera mokytoja, dirba nuo 2016-ųjų sausio, kai išėjo kitas mokytojas. Ji atvažiuoja į Vadoklių kaimą iš rajono centro. Gaila, kad vaikai nevertina specialistų.“

A. Adašiūnas tvirtino, kad mokytoja į šią situaciją reaguoja labai blogai. Ir ne tik todėl, kad vaizdo įrašas buvo užfiksuotas ir išplatintas žiniasklaidai, bet ir dėl to, kad jos pamokų metu vaikai nesistengia mokytis.

Laikinasis vadovas neatmeta galimybės, kad vaikai patys galėjo išprovokuoti mokytoją. „Jie galėjo provokuoti, gal jiems buvo įdomu, kaip tokią situaciją išspręs laikinasis mokyklos direktorius“, – svarstė A. Adašiūnas.

Vadovas teigė, kad kalbėdamas su mokiniais klausė, kas jiems netinka: ar mokytoja negera, ar pati mokykla, o gal nori važinėti į kitą mokyklą. A. Adašiūnas tvirtino, kad po pokalbio su mokiniais jie ir patys suprato, kad negerai pasielgė.

Laikinai vadovo pareigas einantis A. Adašiūnas pridūrė: „Aš neginu mokytojos. Aš neginu ir vaikų. Jie tikrai pasielgė nekaip.“

Beje, pokalbio pabaigoje vadovas pridūrė, kad labai nenorėtų dėl tokio incidento prarasti informatikos mokytojos.