„Juozapavičiaus pradžioj, priešais Lidlą“, – feisbuko grupėje „Kur stovi trikojis Kaune“ parašė buvęs Kauno meras.

Socialinėje erdvėje sulaukęs daugybės reakcijų, politikas suskubo teisintis.

„Atsiprašau visų tų, kuriems tai nepriimtina! Nepriimtina ir man, todėl ir paskelbiau įrašą, siekdamas diskusijos. Pirmiausia, nesu pažeidėjų gynėjas ar skraidančiųjų užtarėjas! Bet tokios tūkstantinės grupės gyvuoja ir arba jas ignoruoji, arba bandai diskutuoti dėl keliamos problemos“, – rašė A. Kupčinskas.

Politikas sakė, kad jam asmeniškai nauja tvarka „primena grįžimą į „fenų“ ar pakrūmių laikus“.

„Buvo daug ilgų diskusijų dėl to prieš kelis dešimtmečius. Tuomet Lietuvos policija ieškojo ir ėjo į kompromisą su visuomene bei vairuotojų bendruomene. „Fenų“ ir „šaudymų iš pakrūmių“ buvo atsisakyta, imtasi kitų prevencinių priemonių dėl greičio ribojimo ir vairuotojų sąmoningumo kėlimo“, – rašė A. Kupčinskas.

Seimo nario įsitikinimu, „dabar vėl, tik modernesnėmis priemonėmis, grįžtama į anuos laikus“.

„ Tai arba turi būti įspėjamieji ženklai, arba pranešama visuomenei apie vykdomas akcijas tokiose ar tokiose gatvėse, kaip pranešama apie kitas akcijas, kuriami socialiniai klipai, kurie man atrodo labiau paveikūs.

Du pareigūnai pasislėpę tarp kitų mašinų sėdi „VW Caddyje“ ir saugo netoliese pastatytą aparatą. Gal geriau saugos tarnybą tuomet jau samdyti, o patiems užsiimti kitais aktualesniais darbais?“, – svarstė A. Kupčinskas.

Įrašą politikas baigė patikinimu, kad dar kartą atsiprašo tų, kam įrašas yra nepriimtinas, pažadėjo daugiau taip nesielgti, ir ištrinti įrašą.

„Tačiau keliama problema nedings, dėl jos reikia diskutuoti, o policijai ne tik teisinti įsigyta techniką, bet ir pabandyti susitikti su tų grupių atstovais ir bent jau įsiklausyti“, – rašė A. Kupčinskas.

Jeigu pastebėjote daugiau žymių asmenų (politikų, visuomenės veikėjų), kurie dalinasi panašaus pobūdžio informacija apie greičio kontrolės įrangą, kviečiame pranešti pilieciai@delfi.lt .