„Pasiūlymų turiu įvairių, bet kol kas manau, kad aš esu nepriklausomas ir noriu toliau būti nepriklausomas“, – LRT radijui trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas užsimena, kad greičiausiai rinkimuose dalyvaus jam jau gerai pažįstamoje vienmandatėje apygardoje, kurioje tikisi sulaukti Raudondvario, Vilkijos, Čekiškės, Babtų, Panevėžiuko gyventojų palaikymo.

V. Pranckiečio teigimu, palaikymo jis tikisi ir iš „valstiečių“ partijos, kuriai anksčiau priklausė, Kauno rajono skyriaus.

„Aš su „valstiečių“ partija nuo 2000 metų buvau. Ir tas skyrius yra, jis ir dabar matytų, kad aš turėčiau būti jų kandidatas. Bent jau aš to tikiuosi, jie taip man sufleruoja. Tad aš būčiau patenkintas dalyvauti su šios jėgos parama“, – sakė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad V. Pranckietis pasitraukė iš „valstiečių“ gretų po kilusios įtampos tarp jo ir partijos pirmininko Ramūno Karbauskio. Trintis tarp šių politikų atsirado, V. Pranckiečiui nesutinkant savanoriškai pasitraukti iš Seimo pirmininko posto.