„Penktadienį premjeras po du mėnesius trukusių kandidatų paieškų pateikė Luko Savicko kandidatūrą į Ekonomikos ir inovacijų ministro postą. Iki to laiko šis kandidatas į ministrus nebuvo bent kiek išsamiau aptartas. Prezidentūra šiuo metu vertina L. Savicko kandidatūrą. Planuojama, jog prezidento susitikimas su juo galėtų įvykti kitą savaitę“, – rašoma atsiųstame Prezidentūros pranešime.

Susitikimo metu prezidentas tikisi išgirsti konkrečius kandidato į ministrus veiklos prioritetus.

„Prezidentui Ekonomikos ir inovacijų sritis yra itin svarbi. Todėl prezidentas susitikimo su kandidatu metu norės išgirsti jo siūlomus veiklos prioritetus, sužinoti kaip ministerijos veikla prisidėtų prie socialinės atskirties mažinimo. Taip pat sužinoti apie jo vidutinio laikotarpio asmenius planus bei politinės veiklos perspektyvas. Vertinant kandidatą į ministrus, Prezidentūra dėmesį skiria ir jo patirčiai bei išsilavinimui šioje srityje“, – rašoma A. Bubnelio pranešime.

Primename, kad prezidentas anksčiau sakė, kad L. Savicko kandidatūra į ekonomikos ir inovacijų ministro postą yra labai rimta ir svarstytina, tačiau ne vienintelė svarstoma kandidatūra.

Tuo tarpu S. Skvernelis sako, kad į ekonomikos ir inovacijų ministro postą bus teikiama tik viena kandidatūra.

L. Savickas yra Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys. Jis taip pat premjerui patarinėja ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais.

L. Savickas yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Po studijų į Lietuvą grįžęs L. Savickas dirbo užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Investicinės aplinkos gerinimo grupės vadovu, programos „Kurk Lietuvai“ metu įgyvendino projektus šioje agentūroje bei Vyriausybės kanceliarijoje, taip pat dirbo asociacijos „Investors’ Forum“ politikos ir viešųjų reikalų vadovu.

Nuo 2019 m. gruodžio 1 d. iki bus paskirtas naujas ekonomikos ir inovacijų ministras laikinai eiti šias pareigas pavesta energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui.