Tai BNS antradienį patvirtino pats V. Klimantavičius. Jis kuruos „Lietuvos geležinkelių“ veiklą, taip pat biudžeto sudarymo bei kitus klausimus.

„Preliminariai taip (...) strateginį planavimą, biudžeto sudarymą, finansinius reikalus“, – paklaustas, ar kuruos „Lietuvos geležinkelius“, sakė V. Klimantavičius.

Pasiūlymo tapti viceministru V. Klimanatavičius sakė sulaukęs iš paties ministro Jaroslavo Narkevičiaus.

„Aš esu politinio asmeninio pasitikėjimo tarnautojas, tiesiog ministras pakvietė“, – sakė V. Klimantavičius.

V. Klimantavičius priklauso A. Zuoko vadovaujamai neparlamentinei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) valdybai, jis taip pat yra bendrovių „Molėtų vanduo“, „Kėdainių vandenys“, „Raseinių vandenys“ valdybų narys.

2003-2007 metais bei 2011-2015 metais buvo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovas. V. Klimantavičiui užimant šį postą, dėl nesuderinamų pareigų teko atsisakyti tarybos, į kurią pateko pagal Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicijos sąrašą, nario mandato.

Žiniasklaidoje skelbta, jog 2015 metais Vilniaus apygardos teismas paliko galioti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) nutarimą, kuriuo buvo paskirta 434 eurų bauda V. Klimantavičiui.

VPT nustatė, kad 2013 metų gruodį, pasibaigus sutarčiai tarp Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir bendrovės „Pontem“, savivaldybė toliau pirko maisto produktus ikimokyklinio ugdymo įstaigoms iš tos pačios įmonės, nepaskelbusi naujo konkurso. VPT nustatė, kad savivaldybės administracija „Pontem“ už maisto produktus neteisėtai sumokėjo 2,3 mln. eurų.