Praėjusį ketvirtadienį prasidėjusios neeilinės Seimo sesijos metu naujojo ekonomikos ir inovacijų ministro priesaika buvo įrašyta du kartus: ketvirtadienį ir šį antradienį.

Tačiau nepanašu, kad prisiekti naujam ministrui pavyks. Nors penktadienį premjeras Saulius Skvernelis pateikė Luko Savicko kandidatūrą į ministrus, prezidentas Gitanas Nausėda jo dar nėra patvirtinęs.

R. Karbauskis teigė, kad prezidento veiksmų jis nevertins, valdantieji tiesiog laukia.

„Niekaip, prezidento veiksmų nekomentuosiu. Tiesiog laukiame, jei nebus sprendimo, nebus ir priesaikos. Jei jos nebus, reiškia, kad nebus ministro iki kovo mėnesio“, – sakė LVŽS lyderis R. Karbauskis.

Ir pridūrė, kad situaciją vertina „normaliai“.

„Ministerija dirba su laikinu ministru, dirbs ir dar pusantro mėnesio“, – sakė jis.

„Nevertinu to kaip priešpriešos, tiesiog yra tokia prezidento nuomonė“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis teigė, kad kitų kandidatūrų į laisvą ministro poziciją nėra, nes kandidatūrą teikti gali tik premjeras S. Skvernelis.

R. Karbauskis teigė, kad nėra gavęs jokių ženklų, kad L. Savickas gali būti nepatvirtintas ministru.

Paprašytas įvertinti prezidento ir valdančiosios daugumos, bei premjero S. Skvernelio santykius, LVŽS lyderis R. Karbauskis teigė, kad santykius vertina kaip darbinius.

Saulius Skvernelis, Gitanas Nausėda

„Darbiniai santykiai, susitikinėjame, dirbame su patarėjais. Prezidentas ir premjeras irgi susitikinėja, darbiniai santykiai, kokie kiti gali būti. Bet jei šnekėti apie tas įtampas, tai tikiuosi, kad šią savaitę mes paskelbsime sąrašą labai aukštų įmonių vadovų, kurie susiję su Roku Masiuliu. (…) Manau, kad po to visa istorija su 20 lenkų įdarbintų sektoriuje bus truputį juokinga“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis kalbėjo, kad šiuo metu visi scenarijai yra įmanomi, net ir galimybė, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerija šią kadenciją baigs be laikinojo vadovo.

„Visi scenarijai yra įmanomi. Jūs girdėjote iš premjero, kad įmanomas ir variantas, kurį Vyriausybė tikrai svarstys, dėl ministerijos sujungimo. Net ir tam scenarijui esant galėtų būti ministras iki kadencijos pabaigos, vis tiek tas sujungimas ministerijų anksčiau, nei kadencijos pabaiga neįvyks. Bet visi scenarijai yra įmanomi“, – žurnalistams sakė LVŽS lyderis.

DELFI primena, kad ministro kėdė atsilaisvino, kai Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.