„Mes balsavome frakcijoje, sprendimas priimtas vienbalsiai. Kolegos A. Dumbravos požiūris į daugelį klausimų sutampa su mūsų, vertybine prasme. Nekilo jokių abejonių“, – Seime sakė LVŽS lyderis.

R. Karbauskis sakė, kad kol kas nebuvo kalbama apie galimą politiko prisijungimą prie pačios partijos. Tokį norą A. Dumbrava išreiškė dar pirmadienį.

„Negalėčiau dabar į šį klausimą atsakyti. Šis klausimas šiek tiek plačiau turėtų būti aptartas nei frakcijoje“, – aiškino parlamentaras.

R. Karbauskis sakė, kad asmeniškai jis politiko į frakciją nekvietė. O kitų buvusios Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ politikų į frakciją LVŽS taip pat nekvietė.

„Ne, mes nekviečiame. Aš pats tai asmeniškai (A. Dumbravos, aut. p.) nekviečiau, šiuo atveju sutapo norai“, – sakė R. Karbauskis.

Žlugus Seimo frakcijai „Lietuvos gerovei“ A. Dumbrava kartu su savo buvusiais bendražygiais nusprendė nesijungti prie Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) frakcijos Seime.

A. Dumbrava ELTA sakė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) nemažai darbų nuveikė socialinėje srityje.

„Dirbant Socialinių reikalų ir darbo komitete pamačiau, kad galima su šita partija dirbti, galima eiti į priekį. Mato žmonių rūpesčius, todėl norėčiau prisidėti ir padirbėti su jais“, – antradienį žurnalistams Seime sakė A. Dumbrava.

„Matau bei jaučiu, kad ne gėda pažiūrėti į akis – socialinėje srityje yra padaryta nemažai gerų dalykų“, – kalbėjo parlamentaras.

Paklaustas, su kokia politine jėga A. Dumbrava planuoja dalyvauti Seimo rinkimuose, jis atsakė, kad neatmestų galimybės eiti su LVŽS. Vis dėlto pabrėžė į partiją stoti neplanuojąs.

„Dar truputį laiko yra, reikia bandyti. Neatmetu galimybės, kad eičiau su „valstiečiais“, jeigu jie sutiktų priimti, jei paderintume pozicijas. (...) Į sąrašą. Į partiją tikriausiai nebestočiau, nes nebe tie laikai, kad į partiją... Taip jau atsitiko su mano buvusia partija, tai daugiau nenorėčiau rizikuoti. Jei į sąrašą paimtų, pakviestų, tai eičiau“, – apie planus kalbėjo A. Dumbrava.

Politikas taip pat įvardijo savo politines pažiūras.

„Krikščioniškos pažiūros, vertybės... Šeima. Tos krikščioniškos vertybės man yra artimos ir aš tą matau „valstiečių“ partijoje – didžioji dalis žmonių tokių yra ir man tas priimtina“, – pridūrė naujasis LVŽS frakcijos narys.

Su A. Dumbrava „valstiečių“ frakcija padidės iki 49 narių.

A. Dumbrava 2002–2019 metais buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys. Jis priklausė ir šios partijos frakcijai, kol pernai rudenį pats su keliais kitais nariais ją sugriovė išeidamas iš frakcijos. Pernai rudenį jis pasitraukė ir iš partijos.

Kurį laiką A. Dumbrava priklausė frakcijai „Lietuvos gerovei“, bet ši žlugo, kai iš jos pasitraukė „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius.

Į Seimą jis pateko su partija „Tvarka ir teisingumas“, laimėjęs Visagino-Zarasų vienmandatėje apygardoje. Partiją politikas paliko, kai frakcija „Lietuvos gerovei“ buvo nusprendusi frakcijos pagrindu kurti naują politinę jėgą.