Pirmadienį Valstybinis patentų biuras atmetė Sauliaus Skvernelio prašymą registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“. Socialiniame tinkle šalies premjeras teigė, kad „toks ir buvo tikslas“.

Antradienį patentų biuro sprendimą nusprendęs komentuoti R. Karbauskis atkreipė dėmesį į tai, kad „konservatoriai Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną tautą vilioja neužmirštuolės simboliu“.

Saulius Skvernelis pasidalino žinia, jog Valstybinis patentų biuras neregistruoja pavadinimo „Tėvynės labui“, nes šis pavadinimas turi didelę simbolinę vertę. S. Skvernelis sako, jog jis ir kreipėsi į patentų biurą turėdamas tikslą, kad visi vienodai suprastų – valstybei svarbūs simboliai negali būti kažkokio asmens ar grupės asmenų nuosavybė. Tai yra mūsų visų“, – savo feisbuko paskyroje teigė R. Karbauskis.

Anot LVŽS lyderio, šis buvo priblokšas sužinojęs, kad neužmirštuolė jau anksčiau buvo registruotas kaip prekės ženklas.

„Toks patentų biuro atsakymas turėtų priversti susimąstyti ir konservatorius, kurie vieną iš simbolių suskubo registruoti kaip prekės ženklą. Jau kelerius metus stebiu, kaip konservatoriai Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną tautą vilioja neužmirštuolės simboliu. Man kilo klausimas, kodėl jiems neužtenka Vyčio, Gediminaičių stulpų, Trispalvės, Istorinės vėliavos, kodėl jie bando pasiūlyti naują, su mūsų tautos ir valstybės istorija nieko bendra neturintį simbolį – neužmirštuolę. Buvau priblokštas sužinojęs, jog neužmirštuolę 2015 metais kaip prekės ženklą užregistavo konservatorė Seimo narė Monika Navickienė ir ši gėlytė bei viskas, kas susiję su ja, kaip simboliu, priklauso M.Navickienei iki 2024 metų“, – rašo R. Karbauskis.

R. Karbauskis mano, kad šitaip konservatoriai rodo, jog „neužmirštuolė yra jų nuosavybė“. Anot jo, sužinojęs šią naujieną R. Karbauskis pasijuto apgautas, nes patentų biuras „šiandien (vakar – DELFI) aiškiai pasakė, jog didelę vertę turintys žymenys negali būti registruojami“.

„Nežinau, ar tai TS-LKD marketinginis veiksmas bandant šimtus tūkstančių žmonių priversti naudoti su konservatoriais siejamą prekės ženklą, ar apmaudi konservatorės klaida? Manyčiau, kad M. Navickienė turėtų atsisakyti teisių į neužmirštuolę, nes priešingu atveju, tai dabar atrodo kaip pasinaudojimas visai tautai svarbia data“, – savo pranešime svarstė R. Karbauskis.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį pranešė, kad Valstybinis patentų biuras atsisakė registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“.

„Džiaugiuosi ir sveikinu tokį sprendimą. Jis pagaliau baigs diskusijas apie tai, ar ši frazė gali tapti kokio nors politinio judėjimo pavadinimu. Ne, negali – ir niekada netaps, – kalbėjo S. Skvernelis. – Puiku. Toks ir buvo šio ženklo registracijos tikslas", - komentavo premjeras.

Žinia apie tai, kad S. Skvernelis panoro registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“, pasklido praėjusių metų gruodžio pradžioje.

„Jis registruojamas tik tam, kad juo politinėje veikloje negalėtų naudotis kiti asmenys. Ypač dabar, kai artėja rinkimai“, – gruodį feisbuke paskelbė premjeras. „Prekės ženklas yra pateiktas registruoti pagal Nicos klasifikacijos 45 klasę ir jos poklasį – politinių susirinkimų rengimas. Taigi, jei prekės ženklas būtų registruotas, kiti asmenys negalėtų steigti politinės partijos ar politinio judėjimo tokiu pavadinimu. Šūkio „Tėvynės labui“ apsauga nebūtų taikoma niekam kitam – tik politinei veiklai“, – tuo metu situaciją aiškino premjeras.