„Valstybinis patentų biuras pranešė atsisakantis registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“ kaip didelę simbolinę vertę turintį žymenį“, – feisbuke pranešė premjeras.

Ir nors prieš kurį laiką premjeras ir jo komanda tvirtino, kad registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“ užsimojo dėl to, kad juo politiniame kontekste nepasinaudotų kiti, po tokio patentų biuro sprendimo pareiškė besidžiaugiantis.

„Džiaugiuosi ir sveikinu tokį sprendimą. Jis pagaliau baigs diskusijas apie tai, ar ši frazė gali tapti kokio nors politinio judėjimo pavadinimu. Ne, negali – ir niekada netaps, – kalbėjo S. Skvernelis. – Puiku. Toks ir buvo šio ženklo registracijos tikslas.“

DELFI primena, kad su šiuo šūkiu S. Skvernelis dalyvavo prezidentiniuose rinkimuose.

Žinia apie tai, kad S. Skvernelis panoro registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“, pasklido praėjusių metų gruodžio pradžioje.

„Jis registruojamas tik tam, kad juo politinėje veikloje negalėtų naudotis kiti asmenys. Ypač dabar, kai artėja rinkimai“, – gruodį feisbuke paskelbė premjeras. „Prekės ženklas yra pateiktas registruoti pagal Nicos klasifikacijos 45 klasę ir jos poklasį – politinių susirinkimų rengimas. Taigi, jei prekės ženklas būtų registruotas, kiti asmenys negalėtų steigti politinės partijos ar politinio judėjimo tokiu pavadinimu. Šūkio „Tėvynės labui“ apsauga nebūtų taikoma niekam kitam – tik politinei veiklai“, – tuo metu situaciją aiškino premjeras.

Saulius Skvernelis

Su tokiu sprendimu itin nesutiko žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Jis kreipėsi į teisininkus ir tikėjosi, kad S. Skvernelis prašymą atsiims. „Aš manau, kad tai yra valstybės institucijų nepasižiūrėjimas. Mes kreipėmės ir į teisininkus, rimtai pasėdėjome su savo bičiuliais. Yra jau dabar aišku, kad toks prašymas turėtų būti atmestas. Aš tikiuosi, kad ministras pirmininkas tiesiog atsiims tą prašymą, nekiršins visuomenės, pareigūnų ir karių, neįvedinės sumaišties.

Tas ženklas ar žodžių junginys niekaip nesusijęs su Skverneliu, jis susijęs tik tuo, kad Saulius Skvernelis yra vienas iš kelių šimtų tūkstančių žmonių Lietuvoje per visą Nepriklausomybės laikotarpį, kuris yra ištaręs tą žodį gaudamas įvertinimą, pažymėjimą ar kitą įvertinimą. Tokių žmonių policijoje, pasienyje įvairiose institucijoje yra keli šimtai tūkstančių. Saulius Skvernelis viso labo yra vienas iš tų žmonių“, – kalbėjo E.Jakilaitis.