Nors orai šalyje labiau primena rudeniui būdingą klimatą, tačiau pirmadienį iš dangaus ėmė kristi ir gana retas svečias šią žiemą sniegas.

Tiesa, kaip jau įprasta, termometro stulpeliui besilaikant aukščiau nulio ribos, šios greit tirpo balose.

Sinoptikai proganozavo, kad šiandien Lietuvos orus lems artėjančio Atlanto ciklono pietrytinis pakraštys. Bus debesuota, daug kur su krituliais. Vakariniuose rajonuose kritulių kiekis bus mažesnis, vyraus lietus ir šlapdriba. Rytiniuose rajonuose daugiausia kris šlapdriba, pietrytiniame šalies pakraštyje tikėtinas ir sniegas.

Vidutinio stiprumo pietvakarių, pietų vėjas plukdys šilumą, tad vietomis matomumą mažins rūkas. Aukščiausia temperatūra šiandien sieks 1–5 laipsnius šilumos.

Antradienio naktis bus apniukusi ir ūkanota. Rytiniuose rajonuose nakties pradžioje dar galima šlapdriba, o arčiau jūros truputį palynos. Antroje nakties pusėje reikėtų pasisaugoti plikledžio. Vėjas pūs iš pietų, pietryčių, bus nestiprus. Temperatūra naktį svyruos tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 šilumos, šalčiau bus rytinėje šalies pusėje.

Antradienio dieną, priartėjus ciklonui, sustiprės pietų vėjas, tačiau pavojingų gūsių nenumatoma. Krituliai vėl išplis daugelyje rajonų, išskyrus rytinį šalies pakraštį. Vyraus lietus, tik Žemaičių aukštumoje kai kur galima šlapdriba. Temperatūra dieną sieks 1–5 laipsnius šilumos.

Gana intensyvūs krituliai, daugiausia lietus ir šlapdriba, numatomi ir trečiadienio naktį. Smarkokas vėjas pūs iš pietryčių, pietų. Temperatūra naktį pažemės tik iki 0–4 laipsnių šilumos.
Trečiadienio dieną kritulių numatoma mažiau, vėl vyraus lietus. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, truputį aprims. Temperatūra vėl bus nežiemiška, - apie 1–6 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio naktį krituliai prognozuojami dar daugelyje vietovių, o dieną jų tikimybė bus mažesnė. Kur ne kur pro debesis gali švystelėti saulė. Vėjas pūs vakarinių krypčių, 5–10 m/s. Temperatūra naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos, dieną vėl šils iki 1–6 laipsnių.

Paskutiniąją sausio ir pirmąją vasario dieną yra tikimybė sulaukti gausesnio sniego. Deja, bent jau turimais duomenimis, jis neturėtų užsibūti, nes greitai sniegą vėl pakeis lietus. Temperatūra taip pat išliks nežiemiška.