Tai nutarė Seimas paaiškėjus, kad Seimo Kultūros komiteto posėdis ketvirtadienį buvo surengtas tuo metu, kai dar buvo nepasibaigęs rytinis Seimo plenarinis posėdis, o tai prieštarauja Seimo Statutui.

Galimą pažeidimą pastebėjo Seimo narys Mantas Adomėnas, paprašęs dėl to pertraukos iki kito posėdžio. Per aštrią diskusiją jis sulaukė parlamentaro Stasio Tumėno kaltinimų dėl galimos korupcijos, bet incidentas šį kartą pasibaigė taikiai. S. Tumėnas iš Seimo tribūnos viešai atsiprašė M. Adomėno.

Galutinai konfliktas pasibaigė įsiterpus Kultūros komiteto pirmininkui Ramūnui Karbauskiui, kuris pripažino, kad Kultūros komiteto posėdis iš tikrųjų prasidėjo keliomis minutėmis anksčiau negu baigėsi rytinis plenarinis posėdis.

„Ačiū jums už pastebėjimą“, – padėkojo kolegoms R. Karbauskis.

Visuomenės informavimo įstatymo pataisas planuojama svarstyti kitame posėdyje.

Siūloma, kad Žiniasklaidos rėmimo fondo veiklai lėšas iš valstybės biudžeto kasmet skirtų Seimas.

Planuojama, kad Žiniasklaidos rėmimo fondo steigėja ir vienintelė jo dalininkė bus valstybė. Jeigu Seimas pritartų, sprendimus dėl fondo teikiamos valstybės finansinės paramos priimtų Taryba, kurią sudarytų 11 narių.

Pagal siūlomą projektą, kultūros periodinių leidinių srities projektams skiriama fondo lėšų dalis turi sudaryti ne mažiau kaip 25 procentus fondui kasmet skiriamų valstybės biudžeto lėšų.

Taip pat siūloma numatyti, kad regionų informacinio skatinimo programai skiriama fondo lėšų dalis turi sudaryti ne mažiau kaip 35 procentus.