Toks sprendimas priimtas siekiant pašalinti bet kokias galimas abejones dėl bylą nagrinėjančių teisėjų nešališkumo.

Neringa Venckienė beveik penkerius metus yra dirbusi Kauno apygardos teismo teisėja, todėl su šio teismo teisėjais, kurie turėtų dalyvauti nagrinėjant jos baudžiamąją bylą, buvo susijusi ne tik darbo, bet galimai ir bičiuliškais santykiais. Tai yra pakankamas pagrindas perduoti baudžiamąją bylą nagrinėti kitam apygardos teismui“, – rašoma Lietuvos apeliacinio teismo nutartyje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodeksu, byla gali būti perduota nagrinėti kitam teismui siekiant užtikrinti svarbius valstybės saugumo, viešosios tvarkos ar teisingumo interesus.

Iš JAV pernai pargabenta N. Venckienė Lietuvoje iš pradžių buvo suimta, tačiau Vilniaus apygardos teismas lapkričio 19 dieną patenkino prašymą paleisti ją už 10 tūkst. eurų užstatą ir panaikino anksčiau skirtą dviejų mėnesių suėmimą.

N. Venckienei uždėta apykojė, paimti dokumentai.

N. Venckienė į Lietuvą iš JAV pargabenta lapkričio 6 dieną. Jai pateikti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.