„Aš be jokios ironijos kalbėjau apie kotleto problemą. Mes sudarinėsime grupę Vyriausybėje su atitinkamomis ministerijomis ir kviesime iš VTEK ekspertus, kad (jie. – ELTA) padarytų reglamentavimą ir tvarką: kas yra dovana ir kaip elgtis atstovaujant, dalykiniuose pietuose, vakarienėse, priėmimuose, konferencijose“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Kartu premjeras užsiminė, kad iki šiol nėra gavęs VTEK išvados dėl J. Narkevičiaus privačių ir viešųjų interesų pažeidimo.

„Šiandien dar negavau. Laukiu, kol atsiųs. Tikiuosi, kad, kai surašys, nes tikėtina, kad nebuvo dar surašyta iki galo, tai (atsiųs. – ELTA). Visada atsiunčia, kol kas nėra“, – teigė premjeras.

Kaip ELTA jau rašė, VTEK trečiadienį nusprendė, kad, priėmęs maitinimo paslaugų apmokėjimą iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos, susisiekimo ministras J. Narkevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Trečiadienį premjeras užsiminė, kad būtina nustatyti praktikas, kaip politikams elgtis dalykinių pietų metu.

„Reikės sudarinėti darbo grupę, nes kotletas tapo dovana. Ir kotletas dovana, ir kavos puodelis dovana, reikia išsiaiškinti, priimti sprendimus, reglamentuoti“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Premjeras trečiadienį teigė nesusipažinęs su VTEK sprendimu.
„To sprendimo aš kol kas nemačiau, kai gausiu, tai ir įvertinsiu konkrečiau“, – sakė S. Skvernelis.