„Visi faktai, kurie nustatomi dabar, ir kiekvieną dieną vis nauji rodo, kad anksčiau valdžios žiūrėjo į tai pro pirštus. Mūsų sprendimai dabar yra kategoriški galbūt ir labai konkretūs, suteikiant papildomus instrumentus aplinkosaugininkams. Laukia labai rimti tyrimai, kas turi atsakyti iš tų žmonių, kurie iš tikrųjų turėjo stebėti situaciją“, – žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar palaikys opozicijos siūlymą atlikti auditą aplinkos apsaugos srityje, jis sakė, kad frakcija palaikys „visus tyrimus, kurie gali pagerinti situaciją.“

„Visus tyrimus, kurie gali pagerinti situaciją, palaikysime. Tik tiek, kad keista truputį, kad kolegos siūlo tai, kada aišku, kad kai kurie dalykai klostėsi ir tuo laikotarpiu, kai kolegos konservatoriai buvo valdžioje. Jie to paprasčiausiai nepastebėjo“, – tikino jis.

ELTA primena, kad organizacija „Lašišos dienoraštis“ sekmadienį paviešino vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, matomas iš „Vilniaus vandenų“ nuotekų valyklos į Nerį atitenkantis nešvarus vanduo.

Sausį Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias. Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala galėjo siekti ne vieną milijoną eurų.

Praėjusių metų spalį kilo gaisras Alytuje esančioje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“. Gaisrą pavyko užgesinti po 10 dienų.