„Kaip tik turėjome susitikimą su Lenkijos prezidentu Duda. Abu prezidentai labai ilgai kalbėjosi. Lenkijos prezidentas A. Duda yra labai gerai informuotas, kas vyksta Lietuvoje. Nė vieno priekaišto dėl šių įvykių nebuvo išgirsta“, – LRT radijui sakė G. Nausėdos patarėja, komentuodama pastaruoju metu premjero ir valdančiųjų reikštus būgštavimus, esą kritika, tenkanti prezidento pasitikėjimo netekusiam susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, yra tautinio pagrindo.

Patarėja pabrėžia, kad Vyriausybėje yra du Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškos šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) deleguoti ministrai. Jos teigimu, vienam iš jų – vidaus reikalų ministrei Ritai Tamašunienei – šalies vadovas jokių priekaištų neturi.

„Tamašunienė dirba Vyriausybėje, ir prezidentas jai neturi jokių priekaištų. Todėl šita keliama „antilenkiška isterija“ tikrai nepasitarnauja Lietuvos tautų sugyvenimo labui“, – pažymėjo A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį Delfi publikuotame interviu teigė, kad prezidento G. Nausėdos pasitikėjimo netekęs susisiekimo ministras J. Narkevičius yra kritikuojamas tautiniu pagrindu.

Kiek vėliau LLRA-KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis prakalbo apie teisinę atsakomybę prezidento patarėjams. Jo teigimu, valstybės vadovo komandos nariai, galimai inicijavę informacijos rinkimą apie asmenis, įdarbintus J. Narkevičiaus vadovaujamai ministerijai pavaldžiose įstaigose, duomenis rinko išskiriant lenkų tautybės piliečius. Tokiu būdu, pabrėžė jis, Prezidentūra siekia priešiškai nuteikti visuomenę tautinių mažumų atžvilgiu. LLRS-KŠS pirmadienį išplatintame pranešime piktintasi, kad, pasak jų, galimai neteisėtai buvo rinkta informacija apie žmones tautiniu pagrindu.

„Toks duomenų rinkimo faktas gali būti traktuojamas kaip nediskriminavimo dėl tautybės principo pažeidimas bei prezidento patarėjų bandymas priešiškai nuteikti Lietuvos visuomenę tautinių mažumų atžvilgiu“, – teigiama partijos pareiškime.